În cadrul unui interviu la Adevărul Live, președintele PMP Elena Udrea a vorbit despre cum a ajuns Mihai Răzvan Ungureanu în fruntea Guvernului și ce a condus la căderea acestui Guvern.

Astfel, Elena Udrea precizează că Mihai Răzvan Ungureanu a fost ultima soluție pentru funcția de prim-ministru, punctând că mulți au refuzat să preia guvernarea.

Elena Udrea declară că Mihai Răzvan Ungureanu „avea un soi de aroganță”. Șefa PMP spune că această aroganță coroborată cu tipul de persoană au făcut să piardă guvernarea. Udrea mai precizează că Traian Băsescu s-a certat cu partidul pentru MRU.

„Eu am fost pentru plecarea de la guvernarea. Atunci se tot căuta un prim-ministru. Preşedintele a venit cu ideea cu Mihai Răzvan Ungureanu. A fost ultima soluţie. Mulţi au refuzat să preia guvernarea. Am luat decizia să plecăm, a venit domnul Ungureanu, care era foarte arogant. Primarii aveau nevoie de bani, iar domnul Ungureanu, pentru că preşedintele îi spusese să nu cadă în capcana de a arunca cu bani către primari, şi-a arogat această poziţie şi ne-a spus că nu este de acord cu această ordonanţă.

S-a ridicat şi a spus miniştrilor să meargă cu el. În cinci minute, a apărut pe surse că MRU spune pas practicilor de Guvern şi a trântit uşa în nas. Avea un soi de aroganţă. MRU nu credea că poate să-i cadă Guvernul. După ce a plecat de la Traian Băsescu, primul lucru pe care l-a făcut a fost să se dezică de Traian Băsescu. L-a susţinut pe Ungureanu, s-a certat cu partidul pentru MRU”, a declarat Elena Udrea.

Totodată, Udrea transmite că dacă Mihai Răzvan Ungureanu rămânea loial președintelui Băsescu, azi, probabil, era președintele României.

Elena Udrea dezvăluie că au încercat să refacă majoritatea pentru PDL înainte de Guvernul Ponta, însă la ședința de la București nu a mai susținut-o nimeni, precizând că Traian Băsescu a spus „lăsaţi să vadă lumea că nu au program de guvernare, nu au nimic“.

„Ne-am pliat pe recomandarea preşedintelui şi l-am susţinut. Aroganţa, tipul de persoană, au făcut să piardă guvernarea. Nu pot să spun că şi-a ratat cariera politică, dar probabil azi era preşedintele României dacă rămânea loial preşedintelui Traian Băsescu. Am încercat să refacem majoritatea pentru PDL înainte de Guvernul Ponta. Am fi putut să strângem această majoritate, dar nu am avut suportul unor colegi. Au fost miraţi de încercarea mea, iar la şedinţa de la Bucureşti nu m-a mai susţinut nimeni. Eram la patru voturi, puteam să-i recuperăm pe acei oameni. Preşedintele a spus „lăsaţi să vadă lumea că nu au program de guvernare, nu au nimic“. La preşedinte, nu există nuanţe de gri, ci doar alb şi negru. Este un om radical”, a transmis președintele PMP, Elena Udrea.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.