Un ieșean și-a făcut curaj pentru a transporta 100.000 de bucăți țigarete de contrabandă în valoare de peste 60.000 lei după ce a servit mai multe pahare cu alcool. Apoi s-a urcat la volan. A fost oprit la timp de polițiști. S-a ales cu dosar penal pentru săvârșirea a două infracțiuni și a rămas și fără mașină, aceasta fiind indisponibilizată. De asemenea, întraga cantitate de țigări a fost confiscată.

Sâmbătă, 11 mai, Poliţia oraşului Siret a organizat o acţiune punctuală pe raza de competență pe linia prevenirii evenimentelor rutiere și combaterea traficului cu produse accizabile.

În cadrul acțiunii au fost controlate 23 de autovehicule și bagaje și au fost legitimate 27 de persoane, fiind aplicate și 5 sancțiuni contravenționale în valoare de 580 lei.

Polițiștii s-au întâlnit și cu un caz mai puțin obișnuit, un bărbat din Iași fiind identificat băut la volan și transportând țigarete de contrabandă în valoare de peste 60.000 lei.

Astfel, sâmbătă, 11 mai, la ora 20.35, o patrulă din cadrul Poliției orașului Siret a oprit pentru control pe str. Negostinei din localitate, autoturismul condus de un bărbat de 46 de ani din județul Iași. În urma controlului autoturismului, polițiștii au identificat în interior 5.000 de pachete cu țigări cu timbru fiscal ucrainean, bunuri despre care conducătorul auto a declarat că îi aparțin. Țigările în valoare de circa 60.000 lei au fost confiscate, iar autoturismul a fost indisponibilizat la sediul poliției.     

Totodată, întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,54 mg/l alcool  în aerul expirat, după care la spital, i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „contrabandă” și „conducerea unui autovehicul pe drumurile publice  sub influența băuturilor alcoolice”, ce va fi soluționat procedural.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.