De câte ori ați mers într-un spital și nu știați cui să vă adresați, pentru că nu reușeați să deosebiți medicii de asistente sau infirmieri? O propunere care îi va scoate din încurcătură pe pacienți vine de la Spitalul Județean din Suceava.

Conducerea unității spitalicești a decis să implementeze un sistem de identificare a personalului medical, în funcție de culori. Uniformele de diferite culori îi vor ajuta și pe pacienți să știe cu cine stau de vorbă și ce informații pot cere.

„Personalul medical, medicii și asistenții medicali, cei cu studii superioare și medii vor purta uniforma tradițională a medicilor de culoare albă. Uniforma de culoare albă este folosită de peste 100 de ani în lumea medicală, iar din start are două avantaje din punct de vedere a igienei: petele de sânge sau murdărie sunt ușor de identificat, iar albul nu ridică probleme în sterilizarea la temperaturi foarte înalte ca celelalte culori” a precizat Vasile Râmbu managerul Spitalul Județean Suceava.

Totodată, managerul spitalului a precizat că culoare albă este o culoare care predispune persoana pe care o poartă spre dăruire, deschidere, plinătatea gândirii, integritate și bunătatea având un efect benefic pentru pacient.

Asistentul de la maternitate va purta culoarea roșie.

Infirmiera pe cardiologie va purta culoarea albastru celest.

Infirmiera pe urologie vor purta culoarea grena.

Îngrijitoarele tuturor secțiilor vor fi îmbrăcate în verde.

Îngrijitoarele pe secția de maternitate vor fi îmbrăcate în albastru.

Asistentele și medicii vor fi îmbrăcați în alb iar pe buzunarul uniformei va scrie asistent medical, pentru a nu fi confundați cu doctorii.

Investiția a costat circa 50.000 de euro.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.