Cea de-a XVI-a ediție a „Zilelor Culturii Polone” va debuta pe data de 4 septembrie, la Muzeul de Științe ale Naturii și se va încheia pe data de 6 septembrie, la Solonețu Nou.

În prima zi a festivalului se va face remarcat vermisajul „Viaţa de zi cu zi a polonezilor în refugiul românesc (1939-1947)”, alcătuit din 20 de fotografii și comentarii cu mărturii ale militarilor și civililor, care în perioada războiului au trecut granița din Polonia în România pentru a se proteja de război.

De asemenea, Simpozionul Internațional intitulat „Polonia și România, Împreună-alături-aproape” se va desfășura pe parcursul a două zile. La acest simpozion vor lua parte personalități importante ale culturii și istoriei din București, Chișinău, Varșovia, Lublin și Suceava.

Ultima zi a festivalului va avea loc la Solonețu Nou, unde se va derula „Sărbătoarea Roadelor”, ce va începe la ora 11:00 cu Sfânta Liturghie, ca mai apoi să se viziteze standurile cu roadele caracteristice nu doar comunității poloneze, ci și altor naționalități.

La manifestările din acest an vor veni oameni politici din Polonia, reprezentanţi ai Ambasadei Poloniei la Bucureşti, dar şi o delegaţie din Zakopane, Polonia.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.