În weekendul care vine, Vatra Dornei se înscrie, alături de alte 9 orașe românești, în rândul orașelor lumii care organizează Tres Court Film Festival, prilej abil folosit de două asociații dornene pentru a readuce atenția publicului asupra orașului lor.

Festivalul Tres Court este dedicat filmelor documentare foarte scurte, acestea neputând depăși 3 minute, excluzând titlul și genericul. Un răspuns la viteza în care se desfășoară viața noastră și timpul limitat pe care îl putem aloca informațiilor documentare, filmul foarte scurt își dorește să atragă prin concizie, prin acuratețea informației și talentul regizorilor. În Casa de Cultură Platon Pardău vor rula la acest eveniment producții ale diferiților realizatori din toată lumea, un adevărat maraton de informație generală despre subiecte de pretutindeni. Cum există deja un boom multimedia, indiferent dacă pe net sau la televiziuni, filmul foarte scurt este o soluție pentru realizatori, iar învățarea lui de la realizatori deja recunoscuți, o școală gratuită pentru o foarte posibilă carieră de viitor. Răspunsul bun la nivel mondial este demonstrat de intrarea în rândul țărilor organizatoare a noi și noi teritorii în fiecare an.

Inițiativa celor de la Salvați Cazinoul Vatra Dornei și Redescoperă Vatra Dornei, de a aduce acest festival și în orașul lor, este lăudabilă și de urmat, deoarece cultura poate salva edificii istorice și resuscita zone turistice sezoniere.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.