Prim-ministrul Ludovic Orban a comentat întârzierea, privind finalizarea noului spital din Fălticeni. Ludovic Orban a răspuns, că „la această întrebare poate da un răspuns Ministerul Sănătății, care cunoaște exact situația”.

„Am înțeles că acolo există clădirea, numai că sunt necesare dotări, realizarea circuitelor, sigur necesarul de personalul, bănuiesc că este în curs de operaționalizare spitalul din Fălticeni”, a continuat premierul.

Trebuie precizat că întrebările cu privire la clădirea nouă a spitalului municipal de la Fălticeni au fost adresate în condițiile unei măsuri a CJSU, la propunerea DSP, care vor fi transmise la Ministerul Sănătății, cu privire la alocarea de la patru spitale a unui anume număr de patru pentru pacienții COVID-19, acestea urmând a fi unități medicale „suport-COVID19”.

Premierul a spus că nu știe despre aceste propuneri de la CJSU Suceava, însă a spus că sunt discuții la nivel central cu privire la măsurile referitoare la pandemia de COVID-19, inclusiv cele de suplimentare a numărului de paturi.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a ținut să intervină și să sugereze că alocări de fonduri trebuie să vină și să fie o anumită prioritizare și din partea autorității locale.

„Din 20 milioane lei necesari pentru Fălticeni din luna martie solicitați, Guvernul Orban a acordat 15 milioane de lei. Știu că și municipiul, pentru că (spitalul – n.r.) e în subordinea municipiului, avea ceva priorități de alocare a resurselor. Faptul că (Guvernul – n.r.) a alocat cea mai mare parte a banilor … înțeleg că sunt în linie dreaptă pentru ca spitalul să se deschidă în acest an. Am avut mai multe discuții chiar eu personal cu ministrul Sănătății și a fost toată deschiderea pentru a-i ajuta”, a declarat Gheorghe Flutur.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.