Tânărul de 22 de ani care a impresionat o ţară întreagă după ce a mers la o maternitate din Iaşi călare pe un cal a dispărut de acasă.

Sergiu Ciobotariu, tatăl a doi copii, a fost ajutat de mii de români cu bani, la începutul acestui an, după ce pe reţelele sociale şi în media a apărut povestea sa impresionantă. Tănărul, care pe atunci nu avea o casă a sa, i-a sensibilizat de donatori pentru că, în plină stare de urgenţă, a ignorat interdicţiile stabilite de autorităţi pentru a-i duce mâncare soţiei sale, care născuse la Maternitatea „Cuza Vodă” din oraş. Povestea sa a căpătat şi mai multă notorietate după ce sportivul Cătălin Moroşanu s-a implicat şi a demarat o campanie de strângere de fonduri. În doar câteva săptămâni, în contul tânărului Sergiu Ciobotau s-au strâns peste 42.000 de euro, anunţa, pe 9 aprilie, Cătălin Moroşanu.

În jur de 37.000 de euro din acei bani au fost folosiţi pentru cumpărarea unei case lui Sergiu şi familiei sale. „Şi pentru că în cont au mai rămas strânşi de voi 5.600 de euro (27.900 de lei), aceşti bani vor rămâne la dispoziţia lui Sergiu pentru a-l ajuta în startul unei noi vieţi.

În aceste vremuri grele, am fost impresionat de oamenii simpli care s-au implicat pentru a-l ajuta pe Sergiu. Din puţinul lor, au arătat că românii sunt oameni puri şi împreună putem reuşi tot ceea ce ne propunem. Mă înclin în faţa voastră, oameni buni, Sergiu vă mulţumeşte din suflet!“, anunţa Cătălin Moroşanu. Imediat după acel anunţ, Sergiu, soţia sa şi cei trei copii ai lor s-au mutat în noua casă.

 

Dosar penal la scurt timp după încheierea campaniei

 

După încheierea campaniei umanitare, Sergiu a ieşit din atenţia media. Din banii rămaşi, el şi-a cumpărat o maşină, pe care a folosit-o chiar dacă nu are permis de conducere. Pe 13 mai, la o lună după ce a primit casa, Sergiu a fost oprit de poliţiştii din Iaşi la volanul unui Volkswagen Golf.

„În urma verificărilor, s-a stabilit că bărbatul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere. Cercetările continuă pentru stabilirea întregii situaţii de fapt“, a declarat Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi.

Vecinii lui Sergiu Ciobotariu au declarat însă jurnaliştilor din Iaşi că Volkswagen-ul Golf pe care „tăticul călăreţ“ l-a condus fără permis nu ar fi singura maşină a tânărului. Unul dintre vecini a precizat că, acum câteva săptămâni, în curtea casei tânărului – din localitatea Valea Ursului, comuna Miroslava – mai era parcată o maşină de teren.

De aproape o lună, Sergiu Ciobotariu şi familia sa nu au mai dat pe acasă, iar telefonul tânărului este închis. La scurt timp după ce a primit şansa la o nouă viaţă, Sergiu a mulţumit tuturor celor care au donat pentru achizişia casei sale şi a promis că va oferi copiilor săi toate condiţiile pentru a învăţa carte.

„Visul mi s-a împlinit. Mă bucur că de acum copiii mei pot să aibă o viaţă aşa cum eu nu am avut niciodată. Vreau să meargă toţi la şcoală, să nu fie ca mine şi ca mama lor”, spunea tânărul, care riscă acum să meargă la închisoare pentru că a condus fără permis.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.