Tipul potrivit de masina de tuns iarba poate face ca taierea gazonului sa fie o placere.

Daca stiti ca aveti nevoie de o noua masina de tuns iarba, dar nu sunteti sigur de ce fel de masina de tuns iarba aveti nevoie sau de ce caracteristici ati putea dori, nu va faceti griji. Va vom explica ce trebuie sa stiti. 

Exista mai multe intrebari pe care ar trebui sa vi le puneti inainte de a va gandi la orice masina de tuns iarba. Mai jos sunt cinci dintre cele mai importante intrebari la care trebuie sa va ganditi inainte de a cumpara urmatoarea masina de tuns iarba.

-Cat de mare este gazonul vostru?

-Ce obstacole trebuie sa treci?

-Cine este utilizatorul vizat?

-Pentru ce tipuri de teren il veti folosi?

-In ce tip de zona locuiti?

Daca locuiti intr-un zona cu un gazon des, cu crestere rapida, atunci alegerea unei masini de tuns iarba cu puterea si rezistenta unui motor pe benzina si o platforma mare de taiere va face sa lucreze rapid cu cele mai dure iarba si frunzis.

O masina de tuns iarba alimentata cu acumulator poate fi mai convenabila pentru un bloc mai mic din suburbii. Masinile de tuns iarba alimentate cu baterii sunt mult mai silentioase, nu produc emisii directe catre operator si sunt usor de pornit in timp ce necesita intretinere minima.

Daca aveti o mobilitate sau o forta limitata, atunci s-ar putea sa apreciati si o masina de tuns iarba autopropulsata. Si pentru cei carora le este teama de gandul de a tunde gazonul sau pur si simplu nu au timp, atunci o masina de tuns robot moderna poate fi o modalitate mai buna catre un gazon mai bun.

Masini de tuns iarba manuale cu cilindru

Acestea sunt predecesorii tuturor masinilor de tuns iarba moderne si sunt inca o alegere populara printre cele cu gazon mai mici. Masina de tuns tuns impingator este alimentata de unsoare de cot de moda veche, prin care impingerea masinii de tuns tuns roti se roteste, care la randul sau alimenteaza lamele. Aceste tipuri de masini de tuns iarba sunt aproape silentioase in functionare, dar necesita un nivel ridicat de efort pentru a fi utilizate. Fiind o masina de tuns iarba de baza, inseamna ca nu are multe caracteristici suplimentare si poate functiona mult mai anevoios. Pentru gazon sau curti mici, nivelate, aceasta poate fi o alegere perfecta.

Masini electrice de tuns iarba rotative 

Masinile de tuns iarba electrice au fost o alegere populara in randul gradinarilo de acasa acum 20 de ani datorita naturii lor usoare, functionarii relativ silentioase si a puterii suficiente pentru gazonul mai mic. Si in timp ce acest tip de masina de tuns iarba a fost printre cele mai ieftine de cumparat, a avut un dezavantaj major, si anume includerea unui cablu de alimentare. Pentru curti mai mici, fara obstacole, a fost o alegere usoara. Cu toate acestea, pentru peluzele mai mari si cele cu obstacole, cablul va fi limitat si greoi. Masinile de tuns iarba electrice au fost inlocuite in ultimii ani, odata cu introducerea tehnologiei bateriilor cu litiu, aducand o noua generatie de masini de tuns iarba cu baterii cu litiu de 36V. 

Masini de tuns iarba cu baterii

Cu puterea si performanta unei masini de tuns iarba pe benzina si comoditatea tehnologiei bateriei litiu-ion, o masina de tuns iarba alimentata cu baterii va stabili standardul in ceea ce priveste usurinta in utilizare, libertatea si manevrabilitatea. Masinile de tuns iarba cu baterie sunt foarte silentioase si extrem de usoare. Nu produce emisii directe sau gaze de esapament pentru operator si ofera o durata de functionare mai lunga.

 Pentru proprietarii de case cu curti mici pana la mijlocii cu ierburi mai moi sau profesionisti care au nevoie de o solutie productiva pentru curti mai mici, greu accesibile, o masina de tuns iarba alimentata cu baterii este alegerea perfecta. 

Masini de tuns iarba cu lama rotativa pe benzina

Masinile de tuns iarba pe benzina sunt un element de baza in soproanele de gradina din toata Romania si ofera o abordare puternica si fara cabluri pentru ingrijirea optima a gazonului. Modelele de calitate sunt usor de pornit, sunt auto-actionate, includ tehnologie anti-vibratii si sunt puternice si eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil. Modelele de motocositoare de calitate au adesea punti de taiere mai mari datorita motoarelor lor cu cuplu mare. Masinile de tuns iarba pe benzina ofera taierea perfecta a gazonului chiar si pe cele mai dure tipuri de iarba, asa ca daca aveti o proprietate mare de abordat sau nu doriti sa va faceti griji cu privire la incarcarea bateriilor, atunci o masina de tuns gazon pe benzina va fi o alegere excelenta.

Masini de tuns iarba robotizate 

Daca va place un gazon bine intretinut, dar ai un program incarcat sau vreti sa aveti mai mult timp de petrecut in gradina, atunci o masina de tuns iarba robot ar putea fi cel mai bun prieten. Odata instalat cablul de delimitare, masinile de tuns iarba robotizate lucreaza dupa un program pe care il alegeti, zi sau noapte, ploaie, grindina sau stralucire, taind cantitati mici de iarba la fiecare trecere, in timp ce multesc iarba si pun nutrientii inapoi in pamant.  Este usor sa gasiti o masina de tuns iarba care sa acopere nevoile de taiere atunci cand achizitionati de la magazinul regalfemrierul.ro! Acest magazin specializat in accesorii si unelte de gradina are de oferit cele mai performante motocositoare si masini de tuns iarba, la preturi foarte avantajoase!

 

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.