Fie că ești pe punctul de a construi o casă de la zero sau dorești să schimbi aspectul locuinței tale, trebuie să știi că acoperișul este un aspect la fel de important ca fundația unei case, pentru că trebuie să fii protejat în propria ta locuință.  

Este necesar să faci multă documentare despre cele mai bune acoperișuri, despre cele mai bune firme de pe piață și despre avantajele pe care le oferă acoperișurile din materiale diferite. Ca să-ți ușurezi munca, rămâi la acest articol ca să afli ce criterii trebuie să bifeze un acoperiș de calitate. 

 

Ce fel acoperiș te va ține în siguranță?

 

În 2017, o furtună uriașă s-a declanșat la Timișoara și a îngrozit o țară întreagă. Au fost distruși copaci, mașini și o grămadă de acoperișuri au fost luate de vântul puternic, de aceea este imperios necesar să fii atent cum îți alegi materialele potrivite pentru casa ta. După ce criterii îți alegi acoperișul potrivit pentru casa ta?

  • Rezistență la dezastre naturale sau accidentale

 

Dezastrele naturale și chiar și un incendiu creat dintr-un accident intră în categoria întâmplărilor neprevăzute, de aceea trebuie să alegi un acoperiș care să reziste la aceste situații neplăcute. În momentul în care îți alegi acoperișul pentru casa ta, trebuie să te interesezi dacă este conceput dintr-un material rezistent la foc. Și chiar și după ce ai montat acoperișul, trebuie să chemi un specialist să verifice încă odată dacă totul este în regulă. 

Acoperișul ar trebui să fie un scut între tine, familia ta și între condițiile meteorologice. Vremea nefavorabilă, cum ar fi furtunile, vânturile puternice și chiar și viscolul poate să-ți distrugă exteriorul, ba chiar și interiorul casei. Acoperișurile, cum ar fi cele din tablă fălțuită, sunt cele mai potrivite pentru aceste tipuri de dezastre, pentru că sunt rezistente la căderea abundentă de zăpadă, la rafalele de vânt și la ploile grele. Nu va trebui să-ți faci grijă că ți se inundă casa din cauza furtunii, așa că alege tabla fălțuită pentru acoperiș potrivită casei tale. Tablele fălțuite de la Lindab.ro au costuri reduse de întreținere, sunt extrem de rezistente, și pe lângă asta, sunt și foarte elegante. 

  • Durabilitate

 

Durabilitatea unui acoperiș contează foarte mult dacă intenționezi să locuiești în aceeași casă pentru foarte mulți ani. Costul final al unui material este reprezentat mai mult de durabilitatea lui, de aceea nu te orienta spre materiale mai ieftine, pentru că nu sunt rentabile absolut deloc. Cu un material mai scump vei economisi foarte mulți bani pe o perioadă lungă de timp. Mai bine pui la dispoziție un buget mai mare acum, decât să ai cheltuieli aproape anual pe acoperiș doar din cauza faptului că ai ales un material mai ieftin și care nu este de calitate. În mod normal, longevitatea unui acoperiș de calitate ajunge și până la 35 de ani, așa că ține cont de acest aspect când îl alegi pe cel potrivit pentru casa ta. 

  • Procesul de instalare

 

Pe lângă materialele grele, modul de instalare a acoperișului este un alt factor extrem de important când vine vorba de siguranța ta. Trebuie să alegi un proiectant care este specialist în domeniul lui și mai apoi o firmă de încredere care să-ți monteze acoperișul cu maximă atenție. 

În momentul când îți schimbi acoperișul, tu trebuie să te gândești la un singur lucru: la siguranța ta și a familiei tale. După ce te-ai hotărât care este acoperișul perfect pentru casa ta, poți să te gândești și la aspectele estetice ale acestuia.   

 

Sursa foto: Unsplash.com

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.