Autovehiculele moderne au nevoie de anvelope de calitate superioară, adaptate anotimpului și cerințelor de utilizare, iar șoferii își pot alege acum cauciucuri potrivite comandând online.

Magazinele online de anvelope comercializează cauciucuri 165 70 r14, fiind un model destul de căutat , pentru autoturisme de dimensiuni medii sau mici. Poți achiziționa anvelope de vară, de iarnă sau all-season, în funcție de buget, preferințe, compatibilitate cu jantele mașinii tale. Dacă optezi pentru un set de anvelope 165 70 r14 fabricat de un producător renumit pentru calitatea produselor sale, vei avea certitudinea unor deplasări în siguranță, chiar și în cele mai complicate condiții meteorologice.Atunci când trebuie să selectezi un model de anvelope, în primul rând vei lua în considerare anotimpul în care acestea vor fi folosite.

Anvelope de vară, dimensiuni 165 70 r14

Dacă alegi cauciucuri vara 165 70 r14, potrivite cu dimensiunea de jante 14 ,vei putea calatori îndeplină siguranță, pe timp de vară. Special concepute din cauciuc de calitate, aceste anvelope rulează impecabil, indiferent de temperaturile mediului exterior. Un asfalt încins sau acoperit cu apă nu mai reprezintă o problemă pentru aceste anvelope. Rezistente și solid proiectate, anvelopele de vară reduc fenomenul de acvaplanare și derapajul pe carosabil umed. Printre cele mai căutate anvelope cu aceste dimensiuni sunt modelele Semperit Confort Life, Viking City Tech, Nokian iLine sau Continental Ultra Contact.

Anvelope de iarnă dimensiunea 165 70 r14

Cele mai fiabile și comode cauciucuri de iarnă 165 70 r14 le poți comanda online. Structura specială a benzii de rulate ajută șoferii să conducă mai ușor în perioada anotimpului rece. Pentru deplasări pe distanțe lungi, în condiții dificile de iarnă, ai nevoie de un set potrivit de anvelope. Cauciucurile de iarnă cu dimensiunea 165 70 r14 sunt destinate autovehiculelor medii și mici, care vor rula perfect inclusiv pe un carosabil înghețat sau acoperit cu zăpadă. Cauciucul din care sunt fabricate anvelopele de iarnă este ales pentru a rezista la temperaturi scăzute, păstrând aceeași aderență excelentă. Iată câteva modele de anvelope de iarnă : Armstrong Ski Trac PC, Nokian WR D 4, BF Goodrich G Force Winter.

Anvelope all-season, dimensiuni 165 70 r14

Dacă îți dotezi autovehiculul cu  anvelope all season 165 70 r14, nu vei mai duce grija schimbăriisetului de anvelope la trecerea de la iarnă la anotimpul cald și invers. Poți utiliza modele all season pe parcursul verii sau al iernii, dacă alegi anvelope de calitate superioară și montezi un set complet de 4 anvelope de la același producător. Printre cele mai căutate anvelope all season sunt : Viking FourTech, Barum Quartaris 5, Dunlop sport.

Dimensiunile anvelopelor 165 70 r14

Indiferent daca trebuie sa cumperi cauciucuri de vara sau de iarna, este  bine să cunoști exact dimensiunile acestora. În cazul în care anvelopele nu se potrivesc unor jante 14 inch, va fi dificil să le montezi.

Diametrul radial al acestor anvelope este R14- adică 14 inch, lățimea cauciucului este 165 mm iar înălțimea este 70.

Indicele de vitezăarată ce viteză maximă este permisă, respectând recomandărilefabricantului de anvelope. În cazul anvelopelor cu indice mare, prețul lor crește proporțional, iar dacă nu ai un automobil care atinge viteze impresionante, te poți mulțumi cu anvelope care au indice de viteză mai redus.

Indicele de sarcină demonstrează greutatea maximă de încărcare. Acest parametru te ajută să ții cont de modul în care intenționezi să încarci vehiculul. Aceste anvelope 165/70 R14 trebuie alese conform necesităților autoturismului tău. Cei doi parametrii sunt ușor de aflat, fie de pe flancul vechilor anvelope, fie din cartea tehnică a mașinii.

Clasa de eficiență energeticăeste un alt factor deloc de neglijat atunci când cumperi anvelope.

Eficiența energetică superioarăte va ajuta sa faci economii de carburant pe termen lung. Un set de anvelope eficiente, de exemplu din clasa A sau B, vor duce la un consum mai redus de carburant.

Nu în ultimul rând, contează și nivelul de zgomot exterior. Anvelopele silențioase, fabricate din materiale de înaltă calitate, sunt net superioare celor cu nivel mai ridicat de zgomot. Alegerea celor mai potrivite anvelope trebuie să țină cont și de bugetul alocat. În magazinele online sunt comercializate diferite modele de anvelope de dimensiunea 165/70 R14, din care poți alege cele dorite ca raport preț / calitate.

 

Sursa imagine – https://unsplash.com/photos/h-I2SHeyf6Q

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.