Toamna este un anotimp frumos, dar vremea rece va scurta foarte mult plimbările în aer liber. Astfel că, animalele de companie se vor bucura și mai mult în scurtele ieșiri la plimbare, iar frunzele uscate vor fi un loc de joacă foarte apreciat, în special de căței. Dar acestea reprezintă mediul perfect pentru paraziții la care animalele de companie sunt mai expuse toamna și care pot afecta atât animalele, cât și stăpânii acestora. Prin urmare, medicii veterinari din Suceava recomandă să se acorde o mai mare atenție îngrijirii animăluțelor.

Care sunt recomandările veterinarilor cu privire la îngrijirea de toamnă a animalelor?

Vremea rece și schimbările pe care aceasta le aduce în organism, atât în cazul oamenilor, dar și al animalelor, pot provoca o mulțime de neplăceri sau afecțiuni acestora din urmă, iar paraziții reprezintă doar una dintre acestea.

De aceea, stăpânii animalelor ar trebui să fie foarte atenți la îngrijirea acestora și chiar să meargă la un cabinet veterinar Suceava în momentul în care cred că animalul lor de companie suferă. Pentru a evita, însă, aceste situații, medicii veterinari recomandă un plus de atenție.

Unele afecțiuni deja existente pot fi agravate de umiditatea specifică toamnei și de variațiile de temperatură. Principalele afecțiuni care se accentuează în această perioadă sunt cele ale articulațiilor, motiv pentru care o vizită la clinica veterinară Nord Vet, ocazie cu care medicul recomandă suplimentele potrivite animăluțului, va putea ameliora simptomele.

Paraziții – purecii, căpușele – reprezintă o altă problemă destul de mare toamna, pentru care medicii veterinari recomandă deparazitări regulate, aceste fiind importante deoarece afecțiunile pe care le pot produce aceștia sunt foarte grave.

De asemenea, și animalele pot suferi de frig la fel ca oamenii, astfel că îmbrăcarea acestora cu hăinuțe special croite pentru ei le vor ajuta să reziste scurtelor plimbări în aer liber.

Toamna, animalele năpârlesc mai mult, astfel că firele de păr pot ajunge și în stomacul acestora, ducând la formarea unor mingi de păr, care pot cauza foarte multe probleme de sănătate. Acestea sunt mai des întâlnite, în special, în cazul pisicilor. De aceea este foarte important ca pisicuțele să fie periate zilnic, iar mochetele sau covoarele să fie aspirate mai des.

Un alt tip de afecțiuni care sunt mai accentuate toamna sunt alergiile, caz în care stăpânii ar trebui să meargă neapărat la veterinar pentru a identifica alergenul și planul de tratament pentru animăluț. Simptomele la care aceștia ar trebui să fie atenți sunt: strănut, ochi roșii, scărpinat necontrolat.

Prin urmare, grija și atenția oferite în mod regulat animalului de companie ar trebui să fie și mai mari în perioada toamnei. De exemplu, după o simplă plimbare prin parc, stăpânii ar trebui să inspecteze lăbuțele, în mod special, pentru a depista căpușele. În cazul în care se observă un astfel de parazit sau alte semne anormale pe corpul animalului, acesta ar trebui consultat, urgent, de medicul veterinar.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.