Ar trebui să îmi fac breton? Asta este întrebarea pe care și-au pus-o toate fetele cel puțin o dată în viață. Răspunsul la aceasta este deseori nu, după câteva gânduri, ceva răgaz de timp și crearea unei liste de avantaje și dezavantaje. Cu toate acestea, o tendință de purtare a părului din anii ’70 a revenit în viața noastră și ne gândim din nou la breton datorită rețelelor sociale. Așa că îi spunem salut bretonului cu cărare pe mijloc sau bretonul cortină cum mai este el numit.

 

            Făcut celebru pentru prima dată în anii ’60 și ’70 de actrițe precum Brigitte Bardot, Goldie Hawn și Farrah Fawcett, bretonul cortină – după cum sugerează și numele – este despărțit la mijloc (sau, uneori, la stânga sau la dreapta), astfel încât să încadreze perfect fața și ochii, la fel ca o cortină. În timp ce bretonul cortină, o versiune mai moale a celui convențional drept, poate avea o varietate de lungimi, el este adesea mai scurt în centru și mai lung pe laterale, parte care se amestecă cu restul părului tău.

 

Mi se potrivește bretonul cu cărare pe mijloc?

 

Beneficiul bretonului cortină este următorul: indiferent dacă ai părul drept, ondulat sau creț, acesta arată frumos pe aproape orice formă a feței. Atâta timp cât sunt personalizate pentru a completa cele mai bune caracteristici ale formei, oricine poate să poarte acest breton. Unele fete pot arăta mai bine cu el complet deasupra ochiului, în timp ce altele pot arăta mai bine cu el la o lungime mai mare. Caută un stilist care să te asculte cu adevărat pentru a ajunge la forma perfectă sau apeleaza la sfaturile expertilor de la haircare.ro. La fel de important este ca dacă ai părul creț sau ondulat, să îi spui stilistului dacă o să vrei să îl porți drept sau mai ondulat, deoarece acest lucru îl va ajuta să stabilească lungimea și adâncimea corespunzătoare a bretonului.

 

Bretonul cortină necesită relativ puțină întreținere

 

De fapt, toate tipurile de breton — inclusiv bretonul cortină — necesită mai multă muncă atunci când îl coafezi. Dar chiar și așa, bretonul cu cortină ar putea fi mai simplu de aranjat decât alte tipuri, mai ales în lunile mai reci de toamnă și iarnă. Pentru că este mai puțin predispus la transpirație sau încrețire în absența umidității, acest tip de breton este mult mai simplu de întreținut.

 

Cum să îți aranjezi bretonul cortină?

 

Începe cu o parte centrală, ia o porțiune de păr de doi centimetrii din jurul tâmplelor și înfășoară părul în jurul unei perii rotunde, ținând peria paralelă cu linia părului. Uscarea orizontală a bretonului poate face ca acestea să pară că are mai mult volum și un aspect spumos. Treci de câteva ori cu uscătorul deasupra șuviței, după care oprește aparatul. Mai ține șuvița în perie timp de câteva secunde pentru a ajuta la modelarea acesteia. Îndreptă-te spre centrul bretonului repetând această procedură, apoi începe din nou pe partea opusă. După ce aranjarea este completă, poți folosi o baghetă de rimel pentru a aplica fixativ peste breton pentru a-l ajuta să îți mențină forma.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.