Ți-ai cumpărat o casă nouă sau vrei să îți reamenajezi actuala locuință, dar bugetul nu îți permite să angajezi un designer profesionist? Asta nu este o problemă pentru că, dacă vei ține cont de câteva sfaturi, vei reuși să eviți greșelile decorative și să îți aranjezi locuința cât mai frumos posibil.

 

Alegerea culorilor

O culoare poate schimba radical designul unei case. Fie că se referă la culoarea aleasă pentru pereți, pentru ușile sau tocurile din casă, la mobilă, canapele, fotolii, draperii sau covoare, variantele sunt nenumărate, de la culori pale, la nuanțe intense sau de la tonuri reci la tonuri calde. Pentru un echilibru estetic, este important să știi cum poți combina culorile, astfel încât să îți bucure privirea de fiecare dată.
Mai multe detalii despre semnificațiile culorilor în casă și în viață găsești AICI!

Fără multă mobilă

Pentru o locuință practică și confortabilă, nu umple camerele cu mobilă și decorațiuni în exces. Camerele trebuie să fie cât mai aerisite. Optează pentru piese de calitate, care să atragă atenția.

Alege un covor potrivit

Covorul reprezintă una dintre piesele esențiale dintr-o cameră, care ajută la delimitarea unei anumite zone, iar acesta se alege în funcție de dimensiune, formă și model. Aceste criterii trebuie să fie în acord cu camera în care va fi amplasat. În funcție de modelul ales, covorul aduce culoare și personalitate camerei în care este amplasat.
În magazinele de profil găsești o gamă foarte variată de covoare, astfel că nu îți rămâne decât să le cauți pe cele potrivite locuinței tale.

Importanța elementelor de decor

Pentru că se spune că lucrurile mici fac diferența, trebuie să știi că elementele de decor pot pune în valoare încăperea. Indiferent că este vorba despre lampadare, oglinzi, perne sau lumânări, acestea trebuie alese cu grijă, în funcție de stilul dominant al camerei.
De exemplu, pentru un living spectaculos, poți folosi oglinzile de perete, pentru a da luminozitate încăperii. Dacă ai un living mic, trebuie să știi că dimensiunea nu este o problemă, ci modul în care este amenajat și perceput.
Mai multe idei și trucuri de design și cromatică pentru a pune în valoare un living mic găsești AICI!

 

Plantele de interior

Plantele de interior oferă o pată de culoare oricărei încăperi, având în același timp și efecte benefice de purificare a aerului. Indiferent că optezi pentru plante cu frunze mari și spectaculoase sau pentru plante delicate și elegante, trebuie să ai în vedere și necesitățile acestora, modul de îngrijire, dar și modul în care se vor dezvolta în timp.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.