Viața de părinte nu este ușoară. Pe cât de multe bucurii și împliniri îți poate aduce un copil, pe atât de variate sunt problemele cu care trebuie să te confrunți pe parcursul transformării sale din bebeluș în adult. 

Una dintre cele mai mari probleme ale părinților este grija că micuții lor ar putea păți ceva când sunt lăsați singuri acasă chiar și pentru câteva minute. În mod normal, părinții nu acceptă să-i lase singuri acasă pe cei mici și apelează la ajutorul bunicilor pentru a sta cu ei sau a bonelor. Dar dacă bunicii sunt prea bătrâni și bolnavi pentru a avea grijă de copilul tău cât tu lipsești pentru câteva ore de acasă, iar într-o persoană străină (cum este o bonă) nu ai sub nicio formă încredere, cum îți supraveghezi micuțul/micuța? 

Din fericire, există câteva soluții eficiente de monitorizare a activității celor mici de la distanță

 

  • Supraveghează-ți copilul cu o cameră IP

 

Camerele IP sunt acele sisteme de supraveghere pregătite să te țină la curent, în timp real, cu activitatea copilului. Acest dispozitiv, după cum reiese și din denumire (IP = Internet Protocol) reprezintă o combinație dintre o cameră de supraveghere digitală și un mini computer ce poate fi conectat la internet pentru a recepta și transmite date utilizatorului în timp real. Practic, cu un astfel de sistem conectat la routerul personal poți urmări live, pe smartphone sau pe tabletă, ce face copilul tău când tu nu te afli la domiciliu. 

Camerele IP pot fi conectate la internet și prin rețele wireless, au microfon și difuzor încorporat (lucru care îți permite să comunici cu oricine se află în spațiul monitorizat) și sunt capabile să transmită imagini și înregistrări video chiar și pe timp de noapte. În plus, îți poate trimite notificări prin sms sau e-mail, pe dispozitivul tău mobil (tabletă/smartphone) pentru a te avertiza că a sesizat mișcare în încăperea supravegheată. Un mare avantaj al acestor camere este că pot fi folosite cu succes chiar și de la mari distanțe, din alte orașe sau din alte țări. Sunt o soluție ideală de supraveghere a copiilor de orice vârstă, inclusiv a bebelușilor.

 

  • Când tu nu ești acasă, iar copilul iese afară

 

Poate se duce la școală, până la magazinul din colț să-și ia o înghețată sau merge cu prietenii să se plimbe prin parc – indiferent de situație, este bine să știi pe unde se află câtă vreme nu afli prin preajma lui. În situația de față, dacă are voie să iasă singur din casă, copilul tău deține, mai mult ca sigur, un dispozitiv mobil (smartphone sau tabletă). Ei bine, în caz că nu știai, dispozitivul său mobil este soluția ta perfectă de supraveghere. Oricare ar fi sistemul de operare al smartphone-ului (Android, IOS, BlackBerry sau Windows), acesta poate fi folosit pentru a monitoriza traseul copilului prin simpla descărcare a aplicației GPS Location Tracker. După ce ai descărcat aplicația pe dispozitivul său, îi poți urmări traseele zilnice accesând FollowMee.com de pe orice alt dispozitiv conectat la internet. Simplu, nu?

Aceste modalități de supraveghere a copilului sunt sigure și funcționează 100%. Cu toate acestea, ideal ar fi să-ți atenționezi copilul că este supravegheat și să încerci să-i explici că o faci doar pentru binele său. Așa îi câștigi încrederea și-l faci mai conștient de pericolele la care s-ar putea expune.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.