Gândul tuturor este acum la vară și la posibilitățile care se vor arăta odată cu trecerea timpului. Pandemia de coronavirus te-a obligat să-ți amâni sau să-ți anulezi călătoriile, dar poți deja să te gândești la organizarea vacanței de vară. Una dintre cele mai la îndemână posibilități o reprezintă chiar o călătorie în jurul României sau în locațiile pe care îți dorești dintotdeauna să le vezi. Indiferent de preferințe și cu cine pleci în concediu, organizarea corespunzătoare te va ajuta ca totul să meargă ca pe roate. Iată câteva idei:

Găsește inspirația

Pentru a alege locația perfectă pentru cazare și zona pe care vrei să o explorezi, trebuie să te lași inspirat de locurile din țară. Cu siguranță ai văzut videoclipuri pe rețelele de socializare cu diferite regiuni spectaculoase din țară. Dacă acestea ți-au atras atenția, poți să te bucuri de o vară petrecută într-un cadru de vis. 

Alege destinația în funcție de pasiuni și de cum îți place să-ți petreci timpul. Dacă preferi zonele în care poți practica anumite sporturi, rezervă o săptămână plină de activități alături de familie sau de prieteni. După perioada petrecută acasă din cauza coronavirusului, caută să redescoperi pasiunea pentru călătorii.

Fă o listă cu lucruri necesare

Adesea, când pleci în vacanță îți dorești să ai la tine doar lucruri strict necesare, dar planurile nu funcționează așa cum te-ai aștepta. În schimb, dacă faci o listă din timp și o respecți, ai mai multe șanse de a te bucura de reușită și de bagaje cât mai ușoare.

De pe aceasta nu trebuie să lipsească pături, saci de dormit, prosoape, produse de igienă personală, o trusă de prim ajutor și accesorii JBL pentru device-urile tale. Toate acestea fac parte dintre lucrurile necesare, în special pentru un road trip și pentru serile petrecute cu cortul. Discută cu prietenii sau cu familia despre ceea ce consideră aceștia esențial și pune la cale o listă, chiar dacă vara este încă departe. Organizarea vacanței îți va oferi mai multă speranță în vremurile bune care urmează.

Concediu alături de animalul de companie?

Dacă ai un câine, acesta va fi mai mult decât încântat să descopere locuri noi alături de tine. Nu evita să-l iei cu tine de teamă că nu vei găsi cazarea potrivită sau că există posibilitatea de a-l pierde. Ai acum la dispoziție aplicatii mobile utile posesorilor de caini, care te ajută să te bucuri de timpul petrecut alături de patruped.

Îți va fi mai ușor dacă vei călători cu mașina personală, deoarece câinele este deja obișnuit și tu deții controlul itinerariului și asupra spațiului din mașină. Dacă mergi la munte și plănuiești să petreci mai multe zile în natură, poți folosi această oportunitate pentru a face cât mai multă mișcare alături de câinele tău și, de ce nu, să avansezi în lecțiile de dresaj.

Nu lăsa organizarea minuțioasă pe ultima sută de metri, ci începe să organizezi ideile pentru vacanța de vară. Luminița de la capătul tunelului este un concediu reușit alături de toți cei pe care îi iubești sau chiar singur cu câinele tău.

 

Sursă foto: pexels.com

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.