S-a stabilit: unde PNL are președinte de Consiliu Județean, PSD dă prefectul!

Ajungem, astfel, să ne punem fireasca întrebare: „pe cine va scoate Ioan Stan la înaintare?”

Sperăm, totuși, că nu va defila cu persoana la care v-ați gândit când ați citit această întrebare. Nu pentru că Ioan Stan n-ar putea evoca o regulă „de la centru”, potrivit căreia prefecții care au devenit parlamentari trebuie să se întoarcă la Prefectură, ci pentru că ne place să credem că Ioan Stan poate avea măcar înțelepciunea lui Flutur, când vine vorba de numirea unui prefect.

Doritori în PSD Suceava ar fi, mai ales că standardele sunt la îndemâna oricui din moment ce aceștia nu  mai trebuie să fie înalți funcționari publici și au funcție de demnitate publică. Depinde, însă, cât îi pasă veteranului Stan de oamenii din județ.

Asta vom afla în scurt timp. Dacă Stan va scoate la înaintare sponsori de partid, fii de mafioți, dame de culise întunecate ce nu trebuie aflate, sau curățători de scame, înseamnă că, în continuare, mizează pe scopurile personale.

S-ar putea, de asemenea, ca Stan să prezinte un gram de efervescență și să se ia la întrecere cu Flutur, care n-a gafat cu numirea lui Moldovan, și să pună și el pe tapet un profesionist.

De altfel, Stan ar putea chiar să-l depășească pe Flutur dacă vrea.

PSD Suceava, prin numirea consilierului județean Cristian Macsim în funcția de prefect al județului, ar face un salt important spre ce au nevoie județul și țara în acest moment: Seriozitate, Disciplină și Profesionalism.

Dacă la nivel național, generalul (r) Ciucă este un astfel de exemplu, și la nivel județean, comisarul-șef Macsim ar putea fi la fel.

 

Cristian Macsim: doctor în Drept, șef de instituții, comunicator principal în PSD Suceava

 

Macsim este și propunerea cea mai susținută de primarii PSD din județ, la un simplu sondaj, iar dacă acesta va accepta propunerea partidului va fi, cu sau fără voia sa, agentul principal de campanie pentru PSD prin simplul fapt că știe să comunice foarte bine și stăpânește domenii-cheie pentru un prefect.

La celebra întrebare „ce îl recomandă pe Macsim” s-ar putea răspunde în multe pagini, însă la o simplă căutare aflăm că acesta este absolvent al Facultății de Drept, din cadrul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” București, are un Master în Managementul Administrației Publice în țările UE și este Doctor în Drept Procesual Penal, un titlu obținut, de asemenea, în cadrul Academiei de Poliție din București.

A condus ani la rând Serviciul Județean de Informații și Protecție Internă Suceava, dar și din Iași, acesta activând și în cadrul DGA Suceava, unde a fost chiar și șef serviciu, dar și în cadrul IPJ Suceava, ca șef al Compartimentului Prevenirea Criminalității.

În prezent este consilier județean, lector universitar doctor la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava și oferă și servicii de consiliere juridică.

Cristian Macsim este, astfel, asul din mâneca lui Ioan Stan, cu care președintele PSD Suceava poate spulbera scenariile ce se agață de numele lui: că îi promovează doar pe micii obedienți din cercul său, că scoate în față dame de culise întunecate ce nu trebuie aflate și că iubește persoanele ce îi cară paltonul și îi cunosc vinul sec preferat.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.