Primăria municipiului Suceava are în vedere o nouă inițiativă pentru a scădea vârsta parcului auto din oraș, propunând ca cetățenii care duc la casat mașini mai vechi de 15 ani să primească 1500 de lei.  Potrivit primarului Ion Lungu municipalitatea suceveană va aloca pentru fiecare autoturism 1500 de lei, în timp ce Ministerul Mediului va veni cu o sumă similară.

Programul se adresează acelor persoane fizice sau juridice care nu doresc să cumpere un autoturism nou, aşadar nu vor participa la programul Rabla național, ci doar vor să vândă autoturismul vechi.

„Suntem într-o fază în care mașinile nu mai încap la sol. Tocmai de aceea ne dorim  și noi să mai scăpăm de o parte din ele. Ca atare am prins în buget suma de 1,5 milioane de lei pentru un parteneriat cu Administrația Fondului de Mediu pentru acest proiect care are ținta de a elimina 1.000 de mașini  din orașul nostru care încurcă traficul rutier dar care și poluează mult.

Proiectul prevede ca Ministerul Mediului să dea 1.500 de lei, iar autoritatea locală tot 1.500 de lei. În total 3.000 de lei pot primi cetățenii care au mașini mai vechi de 15 ani  și sigur că nu sunt obligați să cumpere altă mașină pot face ce vor cu acești bani”, a precizat primarul Ion Lungu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Știm că reclamele sunt obositoare...

Am detectat faptul că folosești o extensie de blocare a reclamelor (AdBlocker). Pentru a putea vizualiza conținutul SuceavaLive și pentru a ne susține munca, te rugăm să dezactivezi extensia și să „Reîncarci pagina”.