Vineri,  01.05.2020, ora 18.03, Secţia Urbană de Poliţie Burdujeni a fost sesizată prin SNUAU 112 de către G.  Alexandru cu privire la faptul că tatăl său a fost înjunghiat în zona pieptului, în timp ce se afla în Piața Agroalimentară Burdujeni.

Cu ocazia primelor investigații a rezultat că Tocilă Mihai Ioan, de 33 ani,  din municipiul Suceava, se afla în calitate de vânzător la un chioșc de produse casnice din Piața Burdujeni, iar G. Mihai, de 65 ani, din aceeași localitate, a dorit să cumpere un produs.

Între cei doi a avut loc un schimb de replici urmat un conflict fizic, Găină M. lovindu-l cu pumnul pe Tocilă Mihai și la un moment dat Tocilă Mihai a înjunghiat victima cu un cuțit aflat pe tarabă în zona hemitoracelui drept, provocându-i o hemoragie care a condus la pierderea cunoștinței.

Victima a fost preluată de un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Suceava și transportat în Secția U.P.U. a Spitalului Județean de Urgență Suceava, unde a decedat în jurul orei 23.00.

În urma cercetărilor întreprinse s-a stabilit că la 01.05.2020, ora 17.30, în zona Pieţei agroalimentare Burdujeni din municipiul Suceava, între victimă şi Tocilă Mihai Ioan a avut loc un conflict spontan datorită unor neînţelegeri de moment, ocazie cu care acesta din urmă a înjunghiat victima o singură dată cu un cuţit în zona hemitoracelui, provocându-i o hemoragie puternică care a condus cel mai probabil la deces (în cursul zilei de 02.05.20202 urmează a fi efectuată autopsia medico-legală).

În urma materialului probator administrat, procurorul criminalist a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul Tocilă Mihai Ioan sub aspectul săvârşirii infracţiunii „omor”, precum şi reţinerea acestuia pentru o durată de 24 ore, inculpatul fiind introdus în C.R.A.P. al I.P.J. Suceava.

În cursul zilei de 02.05. 2020 inculpatul va fi prezentat Tribunalului Suceava cu propunerea de arestare preventivă, urmând a se raporta rezultatul.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.