Dacă vrei să îți încarci bateriile după o perioadă aglomerată sau vrei să petreci câteva zile în locuri încărcate cu valori istorice, poți da o fugă în județul Suceava. Acolo, fiecare comună are ceva aparte, căci localnicii au investit timp să păstreze vii tradițiile. Tocmai de aceea, tot mai mulți doresc să își amenajeze resorturi turistice care să atragă turiști în zona Sucevei. Astfel, când îți dorești să faci acest pas, trebuie să te gândești la ceva aparte, care să nu semene cu clasicele căbănuțe, dar să păstreze, în același timp, tradiția zonei. 

Amenajează zone creative de relaxare

Mulți dintre turiștii care aleg să vină în județul Suceava își doresc să exploreze cât mai mult împrejurimile. După o zi de aventură, relaxarea este binevenită. Încearcă să te gândești și la o zonă unde fiecare turist poate să se relaxeze în liniște, fără să fie întrerupt de alte persoane. Ia în calcul ca zonele de joacă pentru copii să fie separate de cele pentru adulți, astfel încât să ofere confort pentru toată lumea.

Gândește-te la foișoare micuțe, pentru grupurile de maximum patru sau cinci persoane, iar pentru cei care vin în grupuri mai mari, la un foișor cu un grătar. Pentru zona dedicată copiilor, apelează la tobogane, trambuline și leagăne, atât pentru siguranța copiilor, cât și a părinților. 

Ca vacanța să fie fără griji, ia în calcul și ceva mai multe locuri de parcare. Unele persoane sunt obișnuite să vină de acasă cu blocatoare de parcare, ca să scape de grija că nu vor avea unde să își parcheze mașina după ce pleacă și pentru câteva momente. Astfel, asigurarea unui loc pentru fiecare om care vine să se relaxeze îți va aduce recomandări în plus.

Construiește resortul după o poveste istorică

Turiștii au multe oferte de a alege un resort turistic unde să își petreacă vacanța. Cel mai adesea primează condițiile unde vor fi cazați, dar și locul în sine. Spre exemplu, dacă este construit în funcție de specificul locului sau după o tradiție aparte.

Cum în Suceava sunt mai multe astfel de tradiții, poți să te ghidezi după acest aspect. Dacă ai pus ochii pe zona Ciocănești, poți porni de la povestea încondeierii ouălelor. Ai posibilitatea fie să aduci elemente din poveste în designul construcției, fie să folosești culorile predominante acestui meșteșug ca să zugrăvești camerele sau ușile de la intrare. Totul depinde de zona în care vrei să ai resortul, pentru că idei vor fi.

Nu trebuie să fii neapărat din zonă. Cercetează bine înainte de a începe construcția, află ce s-ar potrivi locului și cum afacerea ta s-ar putea diferenția de celelalte, ca să atragă cât mai mulți turiști. 

Amplasează-l mai departe de localitate

Un loc cât mai departe de agitație este întotdeauna la mare căutare. Chiar dacă în mediul rural agitația tot e liniștită, un resort va fi mai căutat dacă se va afla într-un loc mai îndepărtat de treburile localnicilor. Un loc ideal este unul în care se poate ajunge ușor, există semnal și nu este tocmai populat. 

Ai în vedere să menționezi traseul detaliat de îndată ce faci prezentarea pe rețelele sociale sau pe platformele de închiriere. Doar așa vei ști că turiștii sunt informați corect despre destinația finală, dar și cum pot ajunge la obiectivele turistice din apropiere. 

Fii atent la detalii

Oamenii vor aprecia atât tradiția locurilor unde vor ajunge, cât și amenajările rustice. Însă detaliile trebuie făcute ca la carte, astfel încât turiștii să se întoarcă la tine, dar și să îți recomande resortul. 

Pune amortizoare de usi pentru ușile de la intrare, cât și la cele care sunt utilizate mai des, ca să împiedici trântirea lor. Ia în vedere ca serviciile de servire și primire să fie la așteptările celor pe care îi primești și oferă variante de meniu diferențiat, nu doar după specificul zonei. Fii deschis la conversație atât înainte de sosirea turiștilor, cât și pe durata șederii lor, mai ales pentru cei care aleg să își petreacă mai mult timp la tine. 

Un resort turistic în județul Suceava se poate transforma într-o afacere profitabilă, dacă îl amenajezi într-un stil diferit față de clasicele pensiuni. Doar așa vei atrage turiști și vei ști că investiția va fi una de durată.  

Sursa foto: Shutterstock.com

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.