Nu mai e mult până începe școala și copilul tău va avea multe teme de făcut acasă. Dar cum să îl ajuți și motivezi să le facă cu plăcere? Soluția e simplă: un birou pe măsura lui, echipat cu toate cele necesare.

 

Nu garantăm că cel mic va fi pasionat de fiecare subiect, dar cu siguranță biroul perfect îl va ajuta. Iată cum să îl amenajezi:

 

1. Alege obiecte de mobilier ergonomice

 

Dimensiunea mesei și a scaunelor trebuie să fie potrivită pentru copil. Atunci când stă jos, scaunul ar trebui să îi ofere susținere iar mâinile să îi ajungă confortabil la tastatură și mouse. Nu ar trebui să fie nevoit să stea aplecat pentru a vedea ecranul calculatorului.

 

Așa cum confirmă un studiu publicat de Sheffield University, poziția corectă și confortul au un impact semnificativ asupra productivității. Așadar, asigură-te că alegi obiecte ergonomice, care să fie confortabile pentru perioade mai lungi de timp.

 

2. Folosește lămpi de tip LED

 

Lumina este un alt factor care influențează productivitatea. Pentru că nu tot timpul poți profita de lumina naturală, ai grijă să folosești destulă lumină artificială astfel încât copilul să nu își strice ochii când își face temele.

 

Optează pentru lămpile de tip LED, a căror poziție poate fi ușor ajustată astfel încât să fie utile pentru orice tip de activitate (scris la calculator, desenat, lucru manual). Acestea au avantajul că folosesc becuri LED, deci vor rezista mai mult fără să fie nevoie să le schimbi.

 

3. Adaugă spații de depozitare

 

Copilul tău va avea nevoie de foarte multe lucruri pentru teme: pixuri, caiete, accesorii pentru pictură etc. Trebuie să te gândești din timp unde vor fi depozitate aceste obiecte pentru a evita dezordinea.

 

Copilului tău îi va fi mult mai greu să lucreze la un birou dezorganizat. Îi vor atrage atenția diverse obiecte și nu se va putea concentra. Poți folosi diverse cutii de depozitare sau chiar comode pe roți, la care cel mic poate ajunge ușor.

 

4. Oferă-i intimitate

 

Poate uneori ai vrea să îl supraveghezi constant, să te asiguri că își face temele. Dar pune-te în situația lui, ți-ar conveni ca cineva să te verifice constant? Cel mai probabil răspunsul este nu.

 

Prin urmare, poziționează biroul copilului într-un spațiu unde acesta se poate bucura de intimitate. Fie în camera lui, ori în sufragerie, dar delimitat de un despărțitor de cameră astfel încât să se poată concentra la teme.

 

5. Ține cont de preferințele copilului

 

Ca să îl atragi pe cel mic să stea la birou, implică-l și pe el în amenajarea acestuia. Poate îl poți vopsi în culoarea lui preferată, să lipești stickere cu personaje din desene animate sau să îi cumperi un mousepad cu pisici.

 

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.