Ești antreprenor, ultimul an a fost unul delicat, iar profitul nu a mai reprezentat nicicum o miză, ci sustenabilitatea, menținerea la un nivel de supraviețuire a businessului și păstrarea echipei, precum și plata la timp a salariilor.

Nu mai e un secret faptul că pandemia a forțat multe firme de talie mică, de familie, sau chiar medie să își închidă porțile. Pentru alții, riscurile au reprezentat o reală provocare, iar anul trecut a fost un bun moment pentru a începe o afacere pe cont propriu. Potrivit informațiilor furnizate de Registrul Comerțului, în perioada martie-august 2020, circa 40.000 de români temerari și-au asumat riscurile survenite odată cu declanșarea pandemiei și chiar au început o afacere pe cont propriu.

Fiind deja antreprenor, nu e nevoie să-ți faci altă firmă, ci doar să diversifici serviciile pe care le furnizezi, să extinzi domeniul de activitate sub influența actualei conjuncturi socio-economice, într-o perioadă în care criza sanitară nu a fost eradicată la nivel național și, implicit, global. 

Servicii de curierat

Firmele de curierat au o cerere tot mai mare, mai ales în contextul în care shoppingul online a luat o amploare extraordinară, inclusiv în ceea ce privește achiziționarea coșului zilnic de cumpărături. În primul rând, e necesară obținerea unei licențe pentru a putea furniza servicii de curierat. În al doilea rând, vei avea nevoie de mijloace de transport, cumpărate chiar și la mâna a doua, însă funcționale, precum și de o echipă motivată. Deși vei fi la început, poți „transfera” din renumele brandului deja deținut, iar dacă oferi servicii premium, profitul va fi garantat. Din acest punct de vedere, mizează pe calitate, acordă o atenție deosebită detaliilor. Pentru eficientizarea întregului proces, achiziționează etichete de la officedirect, precum și cuttere de la officedirect, indispensabile, de care vei avea nevoie într-o cantitate însemnată.

Magazin de biciclete

Nu te poți aștepta ca românii să cumpere biciclete pe bandă rulantă, precum scandinavii, însă astfel de vehicule au devenit tot mai căutate și pe piața internă. În condițiile în care foarte multe persoane încă evită mijloacele de transport în comun, precum și aglomerația din trafic, o problemă arhicunoscută la nivelul marilor orașe, un astfel de business ar putea fi unul de succes. După un an și mai bine de izolare și de limitări, lumea este dornică de drumeții montane, de biking, de activități recreative împreună cu cei dragi. În plus, scaunele cu montare pe bicicletă pentru transport copii și remorcile au devenit tot mai căutate de părinții autohtoni, dornici de a-i familiariza pe cei mici cu un mod de viață prietenos cu mediul, conectați la natură și la orașul în care locuiesc.

Printr-o promovare și o strategie de marketing optime, eventual și implementarea unei modalități de endorsing realizat de specialiști prin recurgerea la influenceri potriviți, vei reuși să te impui și să îți formezi un portofoliu însemnat de clienți încă de la început. Dacă vei opta pentru servicii de retail, profitul este garantat și în această situație.

În concluzie, poți fi convins că prioritățile oamenilor se schimbă de la o zi la alta, de la an la an, de la situație la situație, astfel încât adaptabilitatea și flerul în afaceri sunt necesare pentru a rezista pe o piață economică în schimbare.

 

Sursă foto: pexels.com

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.