În lipsa posibilităţii de a fi acolo unde angajaţii au nevoie de supraveghere, în lipsa şansei de a fi în acelaşi timp în „n” locuri, s-a dezvoltat şi posibilitatea de a supraveghea. Din fericire, tehnologia este atât de avansată încât se permite ca sistemele de monitorizare să fie foarte apreciate. Şi acolo unde nu se merge pe sistemul clasic de supraveghere atunci există şi alternative.

Cum şi de ce să monitorizezi angajaţii

Un prim motiv pentru care monitorizarea se cere ţine de o modalitate de gestionare. Un angajator cere performanţă chiar şi acolo unde există deja; are pretenţii şi ştie că principiul românesc este delăsarea când şeful nu este în preajmǎ. Sau cel puţin în varianta cea mai bună, în varianta cea mai dorită este ca angajatul să aibă lipsa de interes şi nu să nu se ajungă chiar la diverse pierderi în cadrul companiei.

Dupǎ ce, motivat vorbind, un şef îşi găseşte sursa de interes pentru a instala sisteme de supraveghere, se trece la partea de selecţie. Aici ţine de fiecare caz în parte, o adaptare în funcţie de domeniul de activitate.

  • Sistem video

Cea mai clasică opţiune este legată de sistemele de supraveghere de tip video. Camerele instalate oriunde în încăperi îţi arată totul în timp real şi mai cu seamǎ sunt cea mai bună unealtă când eşti plecat. Asta pentru că poţi vedea conduita celui, care în lipsa unui şef, îşi poate sau nu permite să facă lucrurile în defavoarea firmei. Se spune că îi dai omului putere şi abia apoi vezi adevărata sa valoare umană. Poate că există un adevăr în asta aşa că un sistem de monitorizare de acest gen ar putea fi edificator pentru a „educa” angajaţii.

  • Monitorizare GPS

Pentru cei care lucrează în domenii de aşa natură care să solicite ceea ce ţine de monitorizarea pe traseu, monitorizare GPS auto este răspunsul. Sunt acele sisteme ce se instalează pe maşini de orice tip, de la cele clasice, mici la cele de mare tonaj. În acest sens, supraveghetorul poate primi informaţii în timp real despre fiecare mişcare, deplasare sau staţionare a maşinii în cauzǎ. Şoferul este supravegheat la distanţă însă oriunde în lume, poate există chiar şi comunicare directă.

Marele avantaj al unui sistem de acest gen se referă la partea de gestionare mai bună şi a consumului de combustibil dacă este cazul. Se minimalizează pierderile, consumul şi se eficientizează atât timpii de realizare a unor sarcini cât şi bunul mers al unei afaceri.

  • Softuri interesante şi monitorizare online

Pentru că în lumea şi varianta modernă munca în sine înseamnă mai degrabă în lumea online există şi pentru acest domeniu un soi de supraveghere. Există softuri ce odată instalate permit o monitorizare rapidă, eficientă, în timp real. Opţiunile sunt diverse, însă cert este că angajatorul are o gestiune a tuturor site-urilor accesate, a unui istoric în acest sens, ştiind care sunt timpii morţi a unui program de muncă.

De la nevoia de a fi lider a unui număr cât mai mare de persoane şi până la partea de gestiune a unei afaceri, sistemele de supraveghere au devenit din ce în ce mai populare în zilele noastre. Nici nu este de mirare de ce, având în vedere că „ochii care nu se văd se uită” ori autoritatea unui şef nu trebuie să se piardă, nu-i așa?

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.