La fel ca în cazul altor pietre preţioase şi semipreţioase, în jurul diamantelor există o întreagă mitologie. În multe ţări se crede că diamantele atrag noroc, sănătate și protecție şi, în general, sunt asociate unor evenimente fericite majore din viaţa unei persoane, cum ar fi logodnele, nunţile sau venirea pe lume a copiilor. Chiar dacă sunt universal apreciate, există o anume etichetă în ceea ce priveşte purtarea diamantelor. Iată ce trebuie să ştii. 

Zi sau noapte

Când vine vorba de diamante, experţii în etichetă, bune maniere şi stiliştii de modă nu au mereu opinii similare. Desigur, există şi diferenţe în funcţie de fiecare ţară şi cultura sa. De exemplu, în Marea Britanie, purtarea diamantelor pe timp de zi este considerat un faux pas, adică o gafă, singura excepţie fiind inelele de logodna. Pe de altă parte, în Franţa sau în Statele Unite, pe lângă un inel de logodna cu diamant, este acceptabil să porţi în timpul zilei o pereche de cercei simpli cu diamante, atât timp cât nu ies foarte mult în evidenţă. În ţara noastră nu există astfel de standarde, aşadar rămâne la latitudinea ta cum vrei să-ţi porţi bijuteriile cu diamante. Le poţi păstra pentru ocazii speciale sau să le integrezi în ţinute casual.

Colierul cu diamant

Nu există femeie care să nu-şi dorească un colier cu diamante. Este cu adevărat o bijuterie opulentă şi se poate purta doar la ocazii deosebite şi doar cu anumite ţinute. Dacă ai un lanţ din aur special şi vrei să-i adaugi un pandantiv cu diamant, poţi obţine o bijuterie foarte elegantă, dar mai puţin extravagantă. O poţi purta la o ţinută de cocktail sau la ocazii speciale. La o ţinută elegantă minimalistă, poţi adăuga un lanţ foarte simplu sau un colier din gută cu un pandantiv cu un singur diamant şi bijuteria va ieși în evidenţă într-un mod rafinat. 

Diamantele şi alte bijuterii

Combinaţiile de bijuterii sunt foarte la modă în prezent. Nu mai este considerat de prost gust să combini diferite stiluri de bijuterii. De exemplu, colierele clasice din perle au fost propuse de diferite case de modă în combinaţie cu mai multe lanţuri de diferite dimensiuni cu pandantive, unele inclusiv cu pietre preţioase sau semipreţioase. Printr-o astfel de combinaţie, o bijuterie clasică, preţioasă, devine mai casual. Totuşi, bijuteriile cu diamante sunt speciale şi merită puse în evidenţă fără să fie combinate cu alte podoabe, mai ales dacă pietrele sunt discrete. Atunci când porţi diamante, alege să nu mai adaugi şi alte bijuterii. Excepţia, şi de această dată, este inelul de logodnă, purtat pe acelaşi deget cu verigheta. De altfel, dacă ai un inel de logodnă cu diamant, este preferabil să te orientezi spre modele de verighete mai simple, astfel încât piatra să fie pusă în valoare aşa cum trebuie.

Diamante pentru bărbaţi

Da, există şi inele cu diamant şi pentru bărbaţi. Este vorba despre modelele signet, care pot sau nu să fie îmbogăţite cu un diamant discret. Astfel de inele sunt versiunea modernă a inelelor purtate de membrii aristocraţiei, cu emblema casei sau a familiei din care făceau parte. Acum rareori mai poţi întâlni o persoană cu un astfel de inel, deşi descendenţii unor importante familii aristocratice mai poartă astfel de bijuterii. În orice caz, versiunile moderne sunt mult mai simple, arată rafinat şi pot avea un diamant integrat cu multă eleganţă în model. În absenţa blazonului personal, multe persoane au încercat să îşi pună iniţialele pe aceste inele, dar acest lucru nu este considerat de bun gust.

Bijuteriile cu diamante sunt cu adevărat speciale şi, deseori, sunt asociate cu evenimente deosebite din viaţa noastră. Ţinând cont de aspectele discutate mai sus, vei putea mereu să le porţi cu stil, astfel încât să te facă să străluceşti.

 

Sursă foto: Pexels.com

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.