Nimic nu se compară cu vizionarea unui film pe un ecran de mari dimensiuni, la fel cum nu există un anotimp mai prietenos cu activitățile în aer liber decât vara. Pe lângă plimbările lungi în natură și după-amiezele petrecute la piscină, sosirea sezonului estival și a nopților calde îți oferă posibilitatea de a tranforma grădina într-un cinematograf în aer liber.

Construirea propriei „săli de spectacole” în aer liber este un proiect destul de ușor și poate fi modelat în funcție de bugetul de care dispui. Așadar, în loc să te cuibărești într-una din camerele casei, de ce să nu te bucuri alături de cei dragi de vremea frumoasă și să creezi o experiență inedită în confortul propriei grădini. Și cum vei avea nevoie de mai mult decât de un proiector pentru a crea o atmosferă demnă de o sală de cinema, am creat un scurt ghid care să te ajute să-ți îndeplinești planul.

Găsește locul potrivit

Indiferent că vrei să instalezi cinematograful în aer liber în mijlocul grădinii sau pe terasa casei, ai grijă ca spațiul pe care îl alegi să fie ferit de vânt, iar pământul să fie uscat. O variantă excelentă este să montezi totul în apropierea unei copertine pe care să o poți trage dacă vremea devine capricioasă. Mai mult, fii atent la luminile stradale puternice care ar putea reflecta în ecran și, înainte de a instala totul, fă un scurt test.

Investește într-un proiector bun

Pentru ca experiența să fie cât mai reală, vei avea nevoie de un proiector, așadar investește într-unul decent. Vei găsi o serie de modele și dimensiuni, varianta cea mai bună fiind să cumperi unul portabil și care să aibă minimum 3.000 de lumeni. Nu uita să achiziționezi un prelungitor de lungimea necesară, astfel încât să alimentezi proiectorul.

Ecran sau nu?

Cea mai simplă modalitate a viziona un film în aer liber este să proiectezi imaginea pe peretele casei. Cu toate acestea, nu este cea mai bună variantă, pentru că, indiferent cât de bun și luminos este proiectorul, tot vei vedea textura suprafeței. Așadar, dacă nu vrei să investești într-un ecran, ai posibilitatea să cumperi un cearșaf mare pe care să-l fixezi foarte bine.

Conectează-te la o sursă video

Indiferent că este un DVD player sau un NAS, un laptop sau un dispozitiv de streaming, acesta va trebui conectat la proiector. Dacă vei opta pentru un sistem NAS, vei observa că totul va fi mult mai confortabil. Acest dispozitiv are un spațiu de stocare destul de mare, poate descărca fișiere multimedia de pe internet și, în afară de video, poți asculta muzică sau chiar poți viziona fotografiile salvate. În plus, niciun fir nu te va încurca sau îți va strica conceptul cinema-ului în aer liber, pentru că acest dispozitiv de stocare complet are telecomandă și poate fi accesat direct prin rețeaua de internet.

Boxe mai bune

Desigur, nu vei vrea doar să vezi filmul, ci și să auzi replicile și muzica din lungmetraj. Din punct de vedere tehnic, ai posibilitatea să folosești difuzorul încorporat al proiectorului. Cu toate acestea, în majoritatea cazurilor, acesta este mic și are o putere redusă, așadar sunetul nu va fi excelent. Dacă spațiul este mic, atunci s-ar putea ca acesta să fie suficient, mai ales dacă se păstrează liniștea. Dacă ai copii, atunci ar fi minunat să investești într-o pereche de boxe.

După ce ai încheiat cu tehnologia, ai grijă să te ocupi și de partea estetică. Poți înfrumuseța cinematograful în aer liber cu ajutorul unor beculețe discrete sau cu câteva felinare cu lumânări. Apoi, nu uita de perne, pături sau chiar hamace, în funcție de grădină și spațiu. Iar pentru ca totul să fie perfect, cumpără mult popcorn.

 

Sursă foto: Shutterstock

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.