Canapeaua reprezintă unul dintre obiectele de mobilier de nelipsit din living, iar de aceea achiziționarea unei canapele ar trebui realizată cu o sporită atenție pentru detalii, astfel încât alegerea finală să fie cât mai satisfăcătoare. Achiziția canapelei mai poate fi privită, de asemenea, și ca pe o investiție pe termen lung, iar de aceea nu ai voie să faci o alegere greșită.

Înainte de toate, nu ar trebui să faci rabat de calitate și totodată să ții cont de câteva aspecte importante pe care ți le prezentăm și ție în rândurile următoare. Am contactat echipa de la Mobispeed.ro pentru a aflat care sunt cele mai importante criterii de care trebuie să ții cont atunci când îți cumperi o canapea. Iată care sunt acestea:

Tipul canapelei

Încă de la bun început ar trebui să știi că există mai multe tipuri de canapele, iar acesta este primul detaliu care ar trebui să te preocupe.

Există așadar canapele simple, care au cel mult trei locuri și dimensiuni destul de reduse, perfecte pentru livingurile nu foarte spațioase, dar și canapele fixe care se remarcă cu o durabilitate foarte ridicată, deci și cu o durată de viață pe măsură.

Mai poți opta, de asemenea, pentru o canapea extensibilă care se poate transforma foarte ușor într-un pat confortabil pentru musafiri sau pentru un colțar, care se remarcă în primul rând prin funcționalitate.

Funcțiile sale

Apoi va mai trebui să te gândești și la funcționalitatea canapelei. Iar cea mai utilă și populară funcție pe care o canapea o poate avea este posibilitatea de extindere. Astfel devine un pat ce se va dovedi a fi de mare ajutor atunci când ai musafiri.

Totuși, în acest sens trebuie să pui foarte mult preț pe calitate. Iar astfel, dacă vei apela în mod frecvent la această funcție, atunci este recomandată alegerea unei canapele cu extensie de tip ribalta, aceasta fiind mult mai comodă.

De asemenea, mai există și canapele cu funcție de modulare, care îți permite să faci o reamenajare în doar câteva minute iar astfel aspectul livingului tău va fi primi acea schimbare pe care ți-o dorești.

Iar o altă funcție importantă de care ai nevoie numaidecât este cea de depozitare. Multe canapele au ladă pentru depozitare, de mare ajutor deoarece te va ajuta să economisești spațiu și totodată să ai o casă cât mai bine organizată.

Dimensiuni

Dimensiunile reprezintă un alt aspect important care nu ar trebui să îți scape din vedere. Tu știi cel mai bine care este spațiul pe care îl ai la dispoziție pentru amplasarea noii canapele, iar de aceea este recomandată notarea dimensiunilor în care trebuie să te încadrezi.

Mai poți lua în calcul și posibilitatea de opta pentru o canapea realizată pe comandă, deoarece astfel aceasta va fi realizată strict după dimensiunile pe care le indici.

Materiale

Iar în final trebuie să ai în vedere și materialele folosite pentru realizarea canapelei, astfel încât acestea să aibă o calitate cât mai bună. Mai exact, atât cadrul cât și tapițeria trebuie realizate din materiale care să prezinte o rezistență cât mai ridicată în timp. Cadrul ar trebui să fie din lemn sau chiar din metal, în timp ce componentele mai puțin importante pentru rezistența canapelei pot fi din materiale mai accesibile așa cum este PAL-ul. Lemnul ar trebui să fie de esență tare, bine uscat, astfel încât canapeaua să aibă o durabilitate cât mai mare.

Tapițeria ar trebui realizată din stofă, iar aspectul său îl vei alege în funcție de propriile preferințe precum și în funcție de tema pe care ai ales-o pentru livingul tău.

Iar dacă îți dorești o canapea de cea mai bună calitate, ar trebui să verifici oferta celor de la Mobispeed.ro!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.