Atunci când timpul rămas până la venirea pe lume a copilului este tot mai scurt, părinții parcă intră într-o cursă continuă. Au de luat destul decizii grele ce privesc confortul și obiectele cu care va intra în contact bebelușul. Calitatea este cea care dictează achiziția, însă aceasta nu se găsește la tot pasul.

După ce se bifează o sarcină de pe lista de priorități și anume alegerea pătuțului pentru copil, din urmă vine cu pași repezi și nevoia de a alege lenjerie potrivită pentru acesta. Se poate spune că această decizie este printre cele mai grele pentru că depinde de mulți factori. În cele ce urmează se vor prezenta criteriile care definesc o alegere corectă.

Dimensiunea lenjeriei

O mai mare problemă apare atunci când trebuie aleasă lenjeria după dimensiunile pătuțului. Indicat este ca aceasta să aibă dimensiunile o idee mai mari decât salteaua pătuțului pentru a rămâne bine așezată.

O altă variantă, pentru a scăpa de achiziții ulterioare, este alegerea lenjeriei în set – pernă, plapumă, cearceaf și apărătoare interioare pentru marginea pătuțului. Astfel de opțiuni sunt disponibile la Nichiduță în imprimeuri viu colorate, moi.

Materialul din care este confecționată lenjeria

Devine un stres alegerea unei lenjerii pentru patut pentru că pe piață sunt disponibile numeroase variante, confecționate din materiale diverse.

Care sunt cele mai potrivite pentru micuți? În această categorie intră lenjeriile din bumbac 100%. Bumbacul nu are o textura aspră, ci foarte fină și moale la atingere. Totodată, o plapumă din bumbac, cu umplutura ușoară, termoizolantă este perfectă pentru nou născuți.

Lenjeriile cu o umplutură din poliester non-alergic sunt o altă variantă îmbrățișată de tot mai mulți părinți pentru modul în care susțin sănătatea micuțului.

Operațiunile de întreținere

Nu puține sunt lenjeriile din materiale nu tocmai de calitate ce își schimbă aspectul după spălare. Există și cazuri în care își pierd din elasticitate și chiar își micșorează dimensiunile. O lenjerie de acest fel nu este recomandată spre a fi folosită, mai ales când cel mic intră în contact cu ea.

De exemplu, lenjeria pentru pătuțul copilului de la Nichiduță, mai exact cea cu 5 piese U%ME Blue, este indicat a fi spălată la 40 de grade. Ea nu își pierde din proprietăți – elasticitate, rezistență sau culoare. Călcată cu fierul la o temperatură medie va arată întotdeauna ca nouă.

Nu se recomandă folosirea înălbitorului, având în vedere că ea nu este de culoare albă. Calitatea ei aparte este susținută de certificatul OEKO -TEX Standard.

Copilașul se va odihni mult mai bine atunci când este așezat pe ea, somnul său va fi mult mai profund și, totodată, lenjeria nu îl va irita în vreun fel. Se recomandă ca lenjeria pentru pătuțul copilului să fie cât mai viu colorată, cu imprimeuri diverse și haioase pentru ca cel mic să se simtă mult mai vesel și mai liniștit în propriul său colțișor.

Părinții interesați pot accesa nichiduta.ro – locul în care vor găsi totalitatea produselor necesare pentru a transforma camera copilului într-un tărâm de poveste.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.