Țesătura din poliester este unul dintre cele mai sintetice materiale folosite pentru îmbrăcăminte sau lenjerie de pat. Cu toate acestea, s-ar putea să vă întrebați dacă poliesterul se strange la spălare sau dacă puteți usca poliesterul în uscător? Aflați mai multe despre îngrijirea și spălarea hainelor din poliester și a lenjeriei de pat.

Ce este poliesterul?

Poliesterul este o fibră produsă prin combinarea unui polimer sintetic cu lanț lung și un ester al acidului carboxilic aromatic substituit.

Pentru ce sunt folosite fibrele de poliester?

Datorită flexibilității sale, poliesterul poate fi transformat într-o țesătură cu diferite caracteristici care fac ca materialul să-și schimbe aspectul și senzația. Puteți găsi poliester folosit pentru orice tip de îmbrăcăminte sau textile de casă. Cu toate acestea, deoarece poliesterul este durabil, mai ales atunci când este amestecat cu alte fibre, este un material excelent pentru activitățile în aer liber. Este ideal pentru mediile uscate și umede, deoarece este de natură hidrofobă, mai ales dacă este acoperită cu un strat impermeabil. Așa că veți găsi o serie de haine, echipamente de exterior, lenjerie de pat și textile de casă din poliester.

Cum să spălă țesăturile din poliester?

Verificați întotdeauna eticheta de îngrijire, deoarece poliesterul este de obicei combinat cu tot felul de țesături.

Majoritatea textilelor pot fi spălate la mașină până la 40 de grade.

Adăugați un detergent de calitate sau, de exemplu, tablete de spălat

Cum se uscă țesăturile din poliester?

Poliesterul poate fi uscat cu ajutorul uscătorului la temperatură scăzută și nu se va micșora.

Pentru a evita ridurile și acumularea de electricitate statică, scoateți hainele sau așternuturile din uscător cât timp sunt încă ușor umede.

Cum se călcă și se păstrează țesăturile din poliester

Poliesterul nu este în general șifonat, dar dacă este necesară călcarea, utilizați o setare de temperatură scăzută. Temperaturile ridicate pot duce la topirea poliesterului.

Când vine vorba de depozitarea lenjeriei de pat sau a hainelor din poliester, atârnă-l pe un cuier sau pliază-l după cum este necesar. Nu există cerințe specifice de depozitare pentru lenjeria de pat sau îmbrăcămintea din poliester.

Ar trebui să știm întotdeauna să îngrijim corect lenjeria de pat, astfel încât să o putem folosi mulți ani. Citiți întotdeauna instrucțiunile de spălare de pe etichetă. Există atât de multe tipuri diferite de lenjerie de pat, cum ar fi lenjerie de pat cu flori, lenjerie de pat cu desene animate, lenjerie de pat 3D și multe altele.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.