Fost apropiat al lui Marian Andronache, Tiberiu Leșan, a anunțat că marți, 5 ianuarie 2021, s-a deplasat la sediul Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava unde a depus o sesizare prin care le-a adus la cunoștință inspectorilor ITM că în perioada 1 mai 2019 – 17 decembrie 2020 nu i s-a înregistrat niciun contract de muncă deși, conform înțelegerii dintre acesta și președintele filialei județene PMP Suceava, a fost angajat cu salariul minim pe economie ca și secretar și consilier al președintelui Marian Andronache.

„În toată această perioadă am tot solicitat o copie a contractului de muncă, dar, de fiecare dată, mi se spunea că acesta este la București. În data de 17.12.2020, președintele Marian Andronache a supus la vot excluderea mea din partid solicitând-mi să predau cheile atât de la sediu, cât și de la biroul dumnealui și să părăsesc incinta. A doua zi am solicitat prin email o adeverință de salariat și, bineînțeles, contractul de muncă aferent perioadei lucrate. Răspunsul a venit în curs de o zi cu explicația că eu nu am fost niciodată angajatul Partidului și că în cele 19 luni am prestat muncă voluntară, deci eu făceam în fiecare zi naveta 130 km pentru a presta muncă voluntară”, a explicat Tiberiu Leșan.

Totodată, Tiberiu Leșan a cerut ca ITM Suceava să facă lumină din punct de vedere al angajării sale, urmând ca el să se adreseze și organelor de cercetare penală.

„Timp de 19 luni am fost înșelat și furat de drepturile mele în valoare de 18.050 lei prin neplata impozitelor și asigurărilor sociale. Cer de urgență deplasarea conducerii PMP București care avea cunoștință că eu, Leșan Tiberiu, lucrez în cadrul filialei PMP Suceava”, a mai spus Leșan.

PMP Suceava, mână doar de primit?

Se impune și o altă întrebare după ce reprezentanții PMP Suceava încearcă să se spele pe mâini sub scuza că Tiberiu Leșan a fost, de fapt, secretar executiv în Consiliul Executiv Județean și nu secretarul președintelui PMP Suceava, chiar dacă acesta se afla zilnic la sediul partidului și presta pentru acesta?

Tot cei care reprezintă PMP Suceava astăzi spun că fiecare membru trebuie să facă voluntariat, conform statului partidului și că nu există angajați în cadrul partidului. 

Cu toate acestea, domnule Marian Andronache, următorii vectori de imagine au fost puși să cotizeze la PMP Suceava? 

Au fost puși să dea bani la partid Rusu Ion, Hojbotă Radu, Nicolau Bogdan, Sorin Andrei, Laura Morar și alți șefi de instituții sau reprezentanți ai centrelor comerciale din Suceava?

Dacă da și dacă numele enumerate mai sus sunt scrise exact în ordinea în care au fost scrise de dumneavoastră pe foaia cu tabelul împărțit în 3 coloane, putem spune, domnule președinte, că PMP Suceava are mână doar de luat, nu și de dat?

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.