Secretarul general al Ministerului Energiei, Chiurtu Radu, a reuşit un miracol ca angajat la stat, scrie Valeriu Nicolae pe pagina sa de Facebook. În doar 10 ani de activitate, Chiurtu a reuşit să cumpere nu  mai puţin de 6 apartamente în Bucureşti, un spaşiu comercial şi 94.000 de metri pătraţi în Curtea de Argeş.

Domnul Chiurtu Radu a lucrat toată viața la stat. A terminat Mecanică Fină cu o lucrare de licență pe echipamente de fizioterapie, lucru care îl face perfect pentru angajarea la stat la Ministerul Comerțului ca Inspector la Resurse Umane. Trece apoi consilier la privatizare și după nici cinci ani este deja Director Adjunct la Ministerul Economiei și Comerțului și apoi Director la Resurse Umane.

Cumva, în zece ani de zile în care lucrează doar la stat, familia domnului Chiurtu reușește un miracol. Își cumpără ȘASE apartamente și un spațiu comercial, toate în București, plus 94.000 de metri pătrați de teren la Curtea de Argeș, fără împrumuturi la bancă. În plus, omul împrumută firma soției cu vreo 200.000 de EUR. Desigur, Agenția Națională de Integritate nu are nicio problemă cu asta.”, a scris Valeriu Nicolae.

Câştigul lui Chiurtu ca angajat al statului? O nimica toată, un salariu mai mare decât preşedintele României.

Expertul în fizioterapie, consiliere și resurse umane a devenit expert și în petrol, distribuție de gaz, armament, aeronautică și tot ce vă mai trece prin cap de unde se pot lua mulți bani de la stat. Desigur a și investit tot la companii controlate de stat, exact în domeniile unde reprezenta statul că doar așa este și firesc într-un stat necapturat.

În timp ce muncea cu normă întreagă la minister și primea bani din în medie alte trei locuri de la stat prin toată țara (Baia Mare, Cugir, Deva, Hunedoara, Abrud…) a făcut și un masterat la ASE iar în 2016 alt masterat la Petroșani în timp ce era Director și apoi Secretar General la Minister în București. Declarațiile de avere și interes ale domnului Chiurtu sunt siderante.

În 2019 (ultima declarație de avere) a primit de la stat 214.889 RON net adică mai mult decât președintele României. Din investițiile în firmele de stat unde ministerul pe care îl reprezintă are reprezentanți a căștigat încă 4.650 RON iar din închirieri încă 36.417 RON. A împrumutat nevestii și firmelor ei peste 2.000.000 RON.

#Româniacăpușată

PS:Domnul Chirtu tocmai a devenit cel mai important om la Ministerul Energiei locul cu cele mai minunate capusari”, a mai scris Valeriu Nicolae.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.