Nu există, probabil, femeie care să nu fi încercat măcar o dată în viață să scape de surplusul de kilograme, chiar și cu ajutorul pastilelor de slăbit. Par o soluție rapidă și eficientă atunci când vrei să îți remodelezi silueta, însă, dacă nu sunt luate după anumite reguli, se pot dovedi inutile sau, mai rău, îți pot afecta serios starea de sănătate.

Iată principalele aspecte de care este bine să ții cont atunci când alegi o astfel de metodă de slăbit:

Mai este sau nu necesară o anumită dietă dacă iei pastile de slăbit?

Înainte de toate, este important de știut că alegerea pastilelor de slăbit trebuie făcută după vizita la un medic nutriționist. Specialistul în nutriție este cel mai în măsură să ți le recomande potrivite nevoilor tale.

Pastilele de slăbit sunt, de fapt, suplimente alimentare cu diferite calități (laxative, diuretice, detoxifiante, de accelerare a ratei metabolice, de inhibare a apetitului etc.) menite să contribuie la eliminarea surplusului de kilograme. Acest lucru înseamnă că doar prin utilizarea lor, procesul de slăbire nu poate avea loc într-un mod eficient.

Pentru ca aceste suplimente alimentare să aibă efectul pe care îl aștepți, nutriționiștii recomandă asocierea pastilelor de slăbit cu un regim alimentar strict. Și în această situație, tot specialiștii ar trebui să se ocupe de structurarea unui program alimentar optim, riguros, dar echilibrat. Pentru a evita posibilele probleme de sănătate apărute în urma privării de anumite alimente, trebuie să lași pe mâna unei persoane avizate acest aspect.

Pastilele de slăbit și exercițiile fizice

Suplimentele alimentare de acest tip au abilitatea de accelerare a metabolismului, de eliminare a surplusului de apă din organism și de ardere a grăsimilor subcutanate, însă toate aceste calități nu sunt suficiente pentru a dobândi o siluetă de invidiat. Atunci când vrei să slăbești, pe lângă asocierea pastilelor cu un regim alimentar sănătos și echilibrat din punct de vedere caloric, mai ai nevoie și de mișcare. Exercițiile fizice, în timpul acestui proces, contribuie în mod considerabil la pierderea kilogramelor și îți asigură remodelarea corporală, tonifierea musculaturii, dar și eliminarea toxinelor din organism. Ca să nu mai vorbim de beneficiile lor la nivel psihic. 

În timpul curei de slăbire, din cauza schimbării stilului de hrănire, a nevoii de a renunța la alimentele favorite și a limitării cantității de mâncare, intervin anumite schimbări la nivel hormonal, ce duc la apariția stării de nervozitate și irascibilitate. Exercițiile fizice contribuie la eliberarea endorfinelor la nivel cerebral, ceea ce se traduce prin redobândirea bunei dispoziții chiar și în timpul acestui proces.

Dau sau nu dependență pastilele de slăbit?

Eficiența și siguranța folosirii suplimentelor pentru slăbit sunt direct proporționale cu calitatea ingredientelor pe care le conțin. Cu cât în compoziția pastilelor există mai multe ingrediente naturale – aloe verde, păpădie, coada-calului, urzică, semințe de guarana etc. – cu atât riscul ca ele să dea dependență este mai scăzută.

În concluzie, cu ajutorul pastilelor de slăbit, prin respectarea unui regim alimentar echilibrat și cu un program frecvent de exerciții fizice, oricine poate ajunge rapid, eficient și mai ales într-un mod sănătos la greutatea mult dorită.

 sursa foto: pixabay.com

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.