Meteorologii au emis prognoza meteo pentru săptămâna 17-23 iunie! Potrivit acestora, temperaturile vor atinge chiar și 34 de grade Celsius în unele regiuni, însă nu vom scăpa de instabilitatea atmosferică.

În Moldova, temperaturile maxime se vor situa, în medie, între 28 şi 32 de grade şi se vor menţine la acest nivel până la finalul intervalului. Vor fi averse aproape în fiecare zi, mai importante cantitativ in intervalul 17 – 20 iunie.

În Banat, meteorologii spun că vremea va fi în încălzire până spre sfârşitul săptămânii, astfel că media temperaturilor maxime va creşte de la 30 la 34 de grade, iar cea a minimelor de la 16 la 18 grade. Ulterior, valorile termice vor fi în scădere, dar se vor menţine relativ constante până la finalul intervalului.

În Crişana, vremea se va încălzi treptat. Temperaturile vor ajunge la de 30 de grade, la 34 de grade Celsius. Valorile termice vor fi în creştere de la o medie a maximelor de 30 de grade în primele zile, până la 34 de grade, spre finalul săptămânii. Vor fi averse aproape în fiecare zi, mai frecvente şi pe arii mai extinse spre finele săptămânii.

În Transilvania, în primele zile din săptămână, temperaturile maxime vor marca o scădere, apoi se vor menţine constante, în medie la valori de 27 de grade. Temporar, vor fi averse în fiecare zi, cu o probabilitate mai mare la jumătatea primei săptămâni şi, din nou, în săptămâna a doua.

În Maramureş, vremea se va răci ușor, spre medii de 28 de grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată după-amiaza, mai ales spre finalul săptămânii.

În Dobrogea, vremea va depăşi doar uşor normalul perioadei, cu medii ale maximelor în jurul a 28 de grade. Manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala aproape în fiecare zi.

În Muntenia, valorile termice diurne vor fi în creştere, de la medii de 28 de grade până la 32 de grade. Ulterior, acestea vor marca o scădere uşoară la valori de 30 de grade, fără să mai aibă apoi variaţii semnificative. Averse sunt prognozate aproape în fiecare zi.

În Oltenia, valorile termice vor ajunge la 30 de grade şi se vor menţine în jurul acestei medii. Probabilitatea pentru averse va fi relativ ridicată pe tot parcursul intervalului.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.