În exclusivitate pentru PSnews.ro, Horia Grigorescu, șeful Poștei Române, a declarat că activitatea companiei nu este afectată în acest moment, din cauza alertei de coronavirus.

Directorul General al Poștei Române a explicat că a trimis o circulară temporară către oficiile poștale din țară prin care le solicita poștașilor să aștepte indicațiile și instrucțiunile necesare din partea instituțiilor abilitate, însă situația a fost clarificată după o întâlnire pe care a avut-o cu Ministerul Sănătății.

Astfel, în urma discuției pe care a avut-o cu Ministerul Sănătății, s-a decis că poștașii vor livra coletele și pensiile conform calendarului, purtând mănuși și măști de protecție.

„Circulara respectivă a avut o aplicabilitate temporară, tocmai până la momentul la care urma să primim indicațiile și instrucțiunile necesare din partea instituțiilor abilitate. În acest moment am un dialog constant cu cei de la Ministerul Sănătății, am stabilit procedura clară, astfel încât să nu existe absolut niciun risc cu privire la răspândirea coronavirusului. Am stabilit procedura de lucru cu aceștia: distribuim absolut toate prestațiile sociale către toți beneficiarii acestora, inclusiv cei aflați în carantină.

Distribuirea se va face într-un mod stabilit de comun acord cu Ministerul Sănătății, și anume purtând, poștașii noștri, măști, mănuși, astfel încât să nu existe niciun risc de contaminare sau răspândire a virusului.

Reamintim că suntem în contact permanent cu autorităţile locale abilitate şi cu Direcţiile Judeţene de Sănătate Publică şi menţionăm că, până în acest moment, niciun beneficiar de prestaţii sociale nu a fost afectat şi nici nu anticipăm să existe vreun caz în care vreun client să nu işi primească drepturile cuvenite. Aceste măsuri vizează protejarea angajaților noştri, dar şi protejarea populaţiei, limitând astfel răspândirea cu noul tip de Coronavirus. Poşta Română îşi reafirmă, astfel, rolul de partener social, atât al instutuţiilor publice, cât, mai ales, al cetăţenilor”, a declarat Horia Grigorescu, șeful Poștei Române.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.