Românii au un apetit din ce în ce mai mare pentru cumpărăturile online. Potrivit unor statistici, valoarea cumpărăturilor online a depășit pragul de 3,5 miliarde de euro în 2018, cu aprox. 30% mai mult decât în 2017, când s-au înregistrat 2,8 miliarde de euro, iar estimările arată că, în 2020 valoarea va depăși pragul de 5 miliarde de euro.

De la haine, telefoane mobile, cărți, cosmetice, jucării, hrană pentru animale, produsele tale preferate sunt la doar un click distanță.
În continuare, îți prezentăm câteva dintre avantajele și dezavantajele cumpărăturilor online.

Avantaje

Îți poți face cumpărăturile la orice oră. Un mare avantaj al cumpărăturilor online este că magazinele nu sunt închise niciodată. Indiferent că vrei să cumperi o pereche de pantofi, o vopsea pentru păr, un parfum sau produse alimentare, nu contează ora sau ziua în care vrei să achiziționezi aceste produse, tot ce trebuie să faci este să alegi ceea ce dorești, să pui în coș și să dai comanda.

Nu mai stai la coadă. Uneori cozile de la casele de marcat și cele din parcările magazinelor te fac să pierzi mai mult timp decât durează cumpărăturile în sine. De asemenea, dacă nu mai petreci atât de mult timp în trafic pentru a ajunge la magazine, faci economie la carburant.

Poți compara prețurile. Un mare avantaj al cumpărăturilor online este acela că, prin anumite comparatoare de preț, poți verifica cât costă acel produs în mai multe magazine.

Transport gratuit. Majoritatea magazinelor online oferă transportul gratuit în cazul în care comanda plasată depășește o anumită valoare. Astfel, în cel mai scurt timp, un curier va veni la ușa ta cu produsele comandate.

Dezavantaje

Nu există posibilitatea de a proba. Chiar dacă magazinele online vă oferă descrieri și tabele de mărimi, se întâmplă de multe ori ca produsul respectiv să nu ți se potrivească sau să constați că nu arată la fel de bine ca în fotografii.

 

Colete deteriorate. Acest aspect ține integral de firma de curierat, iar rezolvarea neplăcerii va dura ceva timp, pentru că trebuie trimis coletul înapoi, trebuie făcută o constatare de către magazin și abia după aceea vei primi un alt produs nou înapoi. Un sfat important pentru cei care optează pentru cumpărături online este să citească cu atenție condițiile de vânzare, pentru a ști sigur cât timp au la dispoziție pentru returnare, în cazul în care produsul ajunge la destinație stricat sau dacă nu sunt mulțumiți de calitatea acestuia.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.