Ca femeie, cu siguranță ai auzit adeseori denumiri precum pantofi stiletto și pantofi formali pentru femei. În termeni generali, pantofii formali sunt cunoscuți și ca pantofi de bal, sau „pumps” în engleza americană și „court shoes” în engleza britanică. Dar știi care sunt diferențele dintre cele două tipuri de pantofi? Ei bine, acum îți vom arăta care sunt acestea, făcând o comparație între pantofii stiletto și pantofii formali.

 

Diferența de model

Pantofii formali pot fi pantofi cu toc mic, sau fără toc. Tot în această categorie intră și pantofii din pânză cu talpă de cauciuc. Deși pantofii din această categorie sunt disponibili în variante cu diverse mărimi ale tocului, nici un model de pantofi formali nu au tocul foarte înalt sau foarte subțire. De asemenea, tocul este în general mai lat și la fel sunt și flecurile. O altă caracteristică a acestor încălțăminte este vârful rotunjit sau decupat.

Spre deosebire de pantofii formali, pantofii stiletto au tocul înalt și subțire. În mijlocul tocului, se găsește o bucată de metal sau aliaj solid. În general, acest tip de încălțăminte se regăsește atât în categoria pantofilor, cât și în cea a cizmelor. Lungimea tocului variază de la câțiva inch la o lungime de până la 25 centimetri. Înălțimea tocului poate fi crescută cu ajutorul unei platforme utilizate la talpa pantofului. În general, tocul pantofilor stiletto se termină cu un flec din cauciuc sau metal, cu un diametru de mai puțin de 1 centimetru.

Diferența de material

Chiar și materialul din care sunt confecționate cele două tipuri de pantofi poate diferi. În cazul categoriei de pantofi formali, aceștia sunt în general confecționați din satin, în special dacă sunt pantofi pentru dans. Talpa este fie lipită, fie cusută, însă în cazul celei de-a doua variante, cusătura este mascată.

Pantofii stiletto pot fi confecționați din orice material, dar în general este de preferat să fie făcuți din piele certificată. Unele modele au introdusă o tijă metalică în tocul din plastic, pentru a oferi o mai bună susținere.

Aspect estetic și confort

Pantofii formali pot completa atât o ținută formală, cât și una casual, în funcție de vestimentația la care îi porți. Așadar, îi poți purta fie cu un costum, pentru o ținută formală, fie cu jeanși sau fustă, pentru o ținută casual. În comparație cu pantofii stiletto, cei formali sunt mult mai comozi.

Pantofii stiletto sunt renumiți ca fiind pantofii ideali pentru o femeie fatală. Ei oferă iluzia unor picioare mai lungi și mai subțiri, astfel că dau impresia că ești mai înaltă. De asemenea, acești pantofi îți oferă o postură mai dreaptă și elegantă. Sunt o alegere cu adevărat feminină și seducătoare.

Concluzie

În funcție de ocazie, de preferințele tale în materie de încălțăminte și în funcție de nevoile tale în ceea ce privește confortul, poți alege una sau cealaltă categorie de pantofi.

Fie că preferi pantofii formali sau pantofii stiletto, poți găsi o varietate de modele disponibile la https://www.etienne.ro/pantofi-stilleto.html de la producatorul romanesc de pantofi la comanda Etienne Shoes. Alături de diversele modele, poți opta pentru o pereche de pantofi la comandă, astfel că vei avea exact modelul pe care ți-l dorești, confecționat din materialul și culoarea preferată.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.