Cupa Tymbark Junior, întrecerea la fotbal adresată elevilor cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani, fete și băieți, se află în cel de-al treilea an al activității sale. După doi ani în care numărul de elevi înscriși în competiție a depășit toate așteptările (122.691 elevi în anul competițional 2016-2017 și 124.759 elevi în 2017-2018),ediția cu numărul 3 a competiției a adus o nouă surpriză plăcută organizatorilor: 131.580de elevi din toată țara s-au înscris la start cu dorința de a deveni campioni ai Cupei Tymbark Junior.

 

„Sunt bucuros să văd că din ce în ce mai mulți copii participă în această competiție de succes. Viitorul fotbalului românesc crește frumos pe terenurile școlilor din întreaga țară”, spune Răzvan Burleanu, Președintele FRF.

În luna octombrie 2018, Cupa Tymbark Junior, organizată de către Federația Română de Fotbal în parteneriat cu Maspex Romania și Ministerul Educației Naționale, a fost nominalizată la categoria „Participare” în cadrul prestigioasei gale UEFA Grow Awards.

 

Ne bucurăm foarte mult să vedem că proiectul Cupa Tymbark Junior crește de la an la an. Interesul pentru această competiție este tot mai susținut, elevii și profesorii sunt foarte implicați și determinați pentru a-și realiza obiectivul de a deveni campioni. Pentru noi, susținerea acestei competiții înseamnă emoții, bucurie, vise împlinite pentru copiii pasionați de fotbal. Dar, totodată, înseamnă peste o sută de mii de copii care fac sport, atât de necesar pentru o dezvoltare armonioasă”, a declarat Krzysztof Grabowski,PreședinteMaspex Romania.

Cupa Tymbark Juniorare două componente, una pentru echipele de băieți și una pentru echipele de fete și este structurată pe grupe de vârstă, după cum urmează: grupa de vârstă U8 -în care se pot înscrie elevii din clasa pregătitoare, clasa I și a II-a, grupa de vârstă U10 – în care se pot înscrie elevii din clasele a III-a și a IV-a și grupa de vârstă U12 – în care se pot înscrie elevii din clasele a V-a și a VI-a. În cadrul etapei zonale (băieți și fete), meciurile se dispută în 8 zone geografice ale României. Meciurile sunt programate astfel încât să nu fie perturbat programul de studiu al elevilor.

 

Miodrag Belodedici a participat la antrenamentul elevilor de la Vatra Dornei

 

Ambasadorul Cupei Tymbark Junior, Miodrag Belodedici, dublu câștigător al Cupei Campionilor Europeni, jucător de bază în Echipa Națională a României în anii ’90, a participat la antrenamentul elevilor din Vatra Dornei care se pregătesc intens pentru a-și îndeplini visul de a deveni campioni. Elevii s-au bucurat să aibă în preajma lor unul dintre jucătorii de legendă ai echipei naționale de fotbal și i-au ascultat cu mare atenție sfaturile.

”A fost extraordinar de interesant pentru mine să văd, încă o dată, cum copiii pasionați de fotbal fac totul cu o implicare de om matur. În cei peste 2 ani de când sunt Ambasadorul Cupei Tymbark Junior, am avut ocazia să văd antrenându-se sau jucând în competiție mii de copii și, de fiecare dată, am fost plăcut impresionat de energia și dăruirea lor. Îi felicit și le spun încă o dată că îi voi susține pentru a-și urma pasiunea pentru fotbal”, a declarat Miodrag Belodedici.

Unul dintre elevii fotbalişti de la Vatra Dornei a avut parte și de o surpriză din partea marelui Belo care i-a făcut o vizită la Centrul de Plasament în care locuiește, copilul fiind orfan. Aici, fostul mare jucător a stat de vorbă cu tutorele copilului pe care l-a îndemnat să îlsusțină în continuare pe elevul pasionat de fotbalşi să-l încurajeze să-şiurmezevisul de a deveni fotbalist.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.