Poliţiştii rutieri au început să împartă numeroase amenzi pentru şoferii care ţin telefonul în mână la volan, indiferent de motivul pentru care mobilul se afla în mâna şoferului.

Amenda este usturătoare, însă acest lucru se pare că nu impresionează şoferii, cel puţin momentan.

Poliţiştii rutieri au început să împartă amenzi usturătoare oricărui şofer pe care îl prind cu mâna pe telefon în timp ce conduce maşina. Sancţiunile vin după ce, pe 12 octombrie au intrat în vigoare noile reguli privind utilizarea telefonului la volan.

Astfel, în mai multe judeţe din ţară poliţiştii au început să împartă amenzi şi de 1.000 de lei, pentru folosirea telefonului la volan, iar şoferii nu sunt deloc fericiţi. De exemplu, în Timiş, cinci şoferi au fost amendaţi cu câte 1.000 de lei într-un timp foarte scurt şi au rămas fără permisele de conducere.

De asemenea, în Bucureşti, dar şi în alte judeţe, au fost împărţite amenzi pentru folosirea telefonului la volan. Sancțiunile pentru astfel de abateri sunt cuprinse între 6 și 8 puncte de amendă, adică între 870 și 1160 de lei. De asemenea, cei care folosesc telefonul mobil la volan vor primi și o sancțiune complementară de 4 puncte.

Sursa: Observator

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.