Un altfel de curs festiv a avut loc, chiar de Ziua Copilului, la Școala Gimnazială Vatra Moldoviței. Absolvenții clasei a VIII-a A au ales să renunțe la papioane și costume elegante, ba chiar și la rochiile de prințese, pentru frumosul costum popular. A fost astfel, o zi încărcată de emoție și bucurie atât pentru absolvenți, cât și pentru profesori și părinți.

Dirigintele clasei a VIII-a A, Constantin Zancu, le-a transmis elevilor săi nu uite niciodată de unde au plecat, să țină cont de sfaturile primite și să își amintească cu drag de această perioadă a vieții lor.

Sunt mândru de elevii mei și mai ales de faptul că, alături de colegii mei, am pus umărul la performanțele lor școlare. Sunt convins că indiferent unde îi va duce viața, acești copii vor reuși să facă față tuturor impedimentelor. Îmi doresc să nu uite de profesorii lor și de părinții lor, pe care sunt datori să îi cinstească în fiecare moment. Îi felicit din tot sufletul și le doresc tot binele din lume”, a spus dirigintele clasei a VIII-a A, Constantin Zancu.

Și cea care le-a fost învățătoare, Ancuța Negură, a fost prezentă la cursul festiv al clasei a a VIII-a A. Aceasta le-a spus foștilor săi elevi că au fost o generație deosebită și că are mari așteptări de la ei.

În primul rând, ați fost și sunteți veseli, inteligenți și spontani. Ați fost generația care ați reușit să comunicați fără telefoane și aplicațiile lor. Ați fost curioși și dornici de a afla cât mai multe răspunsuri și, în același timp, ați învățat că trebuie să fiți uniți, pentru a nu vă mai necăji cei mai mari. Vă felicit pentru absolvire și vă mărturisesc că am mari așteptări de la voi”, a transmis Ancuța Negură.

De asemenea, mesajul din partea părinților a fost transmis de către președinta Comitetului Părinților, prof. pt. înv. primar, Simona Gherasim.

Rămân cu convingerea că în aceşti ani am reuşit să realizăm proiecte şi activităţi care au dus la îmbunătăţirea lucrurilor din școala noastră. Aceste lucruri nu s-ar fi întâmplat  fără părinții acestor copiii minunați care mi-au fost alături de-a lungul acestor ani. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru tot ce am avut împreună: elevi, părinți și profesori și Îl rugăm pe Dumnezeu să vă lumineze mintea și sufletul în tot ce va urma”, a transmis aceasta.

Și surprizele s-au ținut lanț pentru absolvenții clasei a opta. Astfel, aceștia nu au plecat spre petrecere până nu și-au pus câte o dorință atunci când au dat drumul baloanelor cu heliu, iar de o altă surpriză sunt „vinovați” voluntarii de la YOUNG GENERATION, coordonați de prof. pt înv. primar, Ancuța Negură, care au ajuns la sala în care absolvenții petreceau.

La sala unde a avut loc petrecerea aceștia au fost primiti cu șampanie, fântână de ciocolată, și multă dragoste.