Cursa aeriană Suceava-Bruxelles a fost inaugurată vineri, 16 aprilie. La eveniment a luat parte și președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, care a salutat deschiderea acestei curse mult așteptate.

„De mult ne luptăm pentru ca acest lucru să se întâmple, iar astăzi se întâmplă. Mă bucur foarte mult că a venit această companie care operează în România doar pe Suceava în momentul de față. Mulțumesc comunității sucevene de la Bruxelles. Am fost cu câțiva ani în urmă la ei, i-am rugat să se mobilizeze pentru a avea curse de Bruxelles. De asemenea, îi mulțumesc primarului Neculai Miron de la Bosanci pentru că și el a luptat foarte mult pentru introducerea acestei curse”, a spus președintele Gheorghe Flutur.

Acesta a subliniat că acum se poate vorbi de cinci companii aeriene care operează pe Aeroportul „Ștefan cel Mare” Suceava, din care trei sunt companii noi, respectiv Blue Air, Ryan Air și TUI Fly Belgium.

„Este un mare succes pentru Suceava. Avem 14 destinații în opt țări, Germania, Austria, Marea Britanie, Italia, Belgia, Turcia, Grecia și Egipt.  Din păcate, pandemia ne-a creat probleme. Avem doar 14.000 de pasageri în primul trimestru după ce în 2019 aveam 76.000 de pasageri în primul trimestru. Sper ca relaxarea să ne aducă noi pasageri”, a explicat Flutur.

Totodată, șeful județului a subliniat că în prezent se poate vorbi de cinci companii aeriene care operează pe Aeroportul din Suceava, din care trei sunt companii noi, respectiv Blue Air, Ryan Air și TUI Fly Belgium.

„Suntem în negocieri avansate și pentru alte destinații, fie că vorbim de Dublin, de Munchen, Madrid, Tel Aviv. Vom vedea. Toate la timpul lor. Deocamdată grăbim punerea în funcțiune a noului terminal al Aeroportului ca să putem răspunde așteptărilor pasagerilor”, a precizat președintele Gheorghe Flutur.

Reamintim că în 2018, Președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, s-a întâlnit, la Bruxelles, cu suceveni din diaspora, aflați în Belgia.

Flutur a precizat că a discutat cu cei din diaspora și despre demersurile privind deschiderea unui zbor Suceava-Bruxelles.

„Diaspora poate avea un aport considerabil în deschiderea de noi curse aeriene. Le-am prezentat ca exemplu modul în care au procedat cei de la Londra. Se va merge pe dezvoltarea grupurilor de suceveni care să se implice, crearea unui nucleu activ care să lucreze la fundamentarea argumentelor și care apoi să fie transmise mai multor operatori în vederea introducerii unei curse Suceava-Bruxelles. Vor face demersuri pentru implicarea organizațiilor diasporei din Belgia, a bisericilor. Vor fi folosite rețele de socializare, platforme de comunicare ale asociațiilor românilor din Belgia”, a afirmat Flutur în 2018.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.