În intenția de a populariza cursele Aeroportului Salcea, Consiliul Judetean a anunat că se vor introduce curse charter către destinațiile de vacanță preferate de suceveni și de botoșăneni.

Anunțul a fost făcut vineri, când la aeroportul sucevean s-au aflat atât președintele Consiliului Județean, Cătălin Nechifor, cât și reprezentanți ai tour-opreatorilor Calypso-Tour (Turcia) și  Prestige Tours (România).

Vineri a avut loc prezentarea oficială a introducerii cursei Suceava – Antalya și retur. La eveniment au fost prezenți pe lângă cei deja menționați și prefectul sucevean Constantin Harasim, reprezentanți ai administrației botosănene, dar și agenți de turism din Suceava.

Directorul Prestige Tours, Elena Anghel, a ţinut să să precizeze că pentru operarea acestei curse aeriene „lucrurile nu au fost uşoare”, subliniind că au fost „şi prieteni” care nu şi-ar fi dorit ca acest proiect să fie realizat. „E o bucurie să fiu astăzi aici. Şi vreau să mulţumesc partenerului nostru din Antalya, Calypso Tour care a sprijinit acest proiect încă de la început. Apoi partenerilor noştri locali, agenţiei Life Tour, care a ajutat la naşterea acestui proiect foarte frumos şi în primul rând oamenilor din zonă, bucovinenilor care sunt de-a dreptul fericiţi şi au răspuns cu bucurie provocării noastre de a deschide o destinaţie nouă cu plecare din Suceava”, a spus Elena Anghel.

Astfel, reprezentanta Prestige Tour a făcut cunoscut faptul că prețul pentru un pachet turistic în Antalya începe de la 300 de euro de persoană, cu toate taxele incluse, împreună cu transportul cu avionul și cele 7 nopți de cazare incluse, prețul fiind mai mult decât rezonabil.

De cealaltă parte, directorul pentru dezvoltarea afacerilor Calypso Tour, Aytac Acikgoz a anunțat că deja mai mult de 80 % din bilete au fost vândute, numărul apropiindu-se deja de 100%, motiv pentru care se dorește introducerea celui de-al doilea avion în regim de charter pentru a opera pe această rută.

Mai mult, directorul din cadrul Calypso Tour a precizat că intenţia pentru anul viitor este dezvoltarea unor curse charter din Suceava către Grecia şi Spania, dar şi către alte destinaţii din Turcia.
„Mi-e frică să vorbesc acum pentru că sunt acasă la Ştefan cel Mare. Vreau să mulţumesc aeroportului, colegilor şi tuturor celor care care ne-au ajutat. Şi vreau să mulţumesc celor din Suceava şi Botoşani, pentru că dacă ei sunt alături de noi, vom opera cât mai multe curse pentru dumneavoastră”, a spus Aytac Acikgoz.

În plus, directorul tour-operatorului a declarat că intenționează ca până în 2018 să facă posibilă o cursă permanentă spre Turcia și înapoi către Suceava. În felul acesta, Suceava ar putea beneficia de creșterea numărului de turiști turci. Aytac Acikgoz a arătat că intenţia Calypso Tour este interesată de dezvoltarea unor pachete prin care turiştii din Turcia să cunoască în special istoria judeţului Suceava. „Cu sigurană, de anul viitor, vom avea cel puțin 4 tour-operatori care vor opera la Suceava cu și mai multe curse charter către mai multe destinații turistice din Europa”, a mai declarat acesta.

Cum festivitatea nu se putea încheia fără că șeful județului să nu declare și el ceva, acesta a adăugat: „Iată că în trei luni reuşim să anunţăm o nouă deschidere importantă a aeroportului, şi un nou parteneriat oficial, cu firmele Calypso şi Prestige Tour. Firme care împreună cu agenţii economici din Suceava, Botoşani şi întreaga regiune au onoarea şi plăcerea să anunţe că împreună cu Aeroportul Internaţional Ştefan cel Mare sunt în măsură să deschidă un charter de vară, care va opera pe toată durată sezonului estival”, a spus Nechifor.

Pentru a dezminți zvonurile aeropoartelor concurente, Nechifor a ținut să precizeze că „toate chestiunile care privesc buna operare a aeroportului sunt reglate şi rezolvate şi suntem în măsură să oferim şi servicii de handling, dar şi servicii specifice de vamă şi frontieră care sunt conexe activităţii de zbor. S-a rezolvat totul şi vreau să mulţumesc colegilor pentru că nu a fost simplu, a fost o muncă de echipă”.

Așadar, sucevenii cu dor de ducă pot să zboare direct către Antalya începând cu 18 iunie. Avionul de tip Boeing B737-400 va decola de pe aeroportul Suceava până la data de 17 septembrie, când se va încheia perioada vacanțelor. Iar dacă veți rezerva biletele în perioada februarie-martie veți avea parte și de reduceri considerabile.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.