Desenele animate japoneze, vasta cultură rusă, globalizarea îi motivează pe tineri să învețe limbi complicate. La Universitatea Ștefan cel Mare există Centrul de Limbi şi Culturi Străine SYNERGIA LINGUARUM (CLCSSL). Acesta este afiliat Departamentului de Limbi şi Literaturi Străine.

cursuri de limba chineza si japonezaÎntre 15 iulie şi 15 noiembrie, CLCSSL organizează sesiunea de înscrieri pentru anul 2013-2014, pentru cursuri de obţinere a certificatului de competenţe lingvistice pentru toate nivelurile (la limbile engleză, franceză, germană, chineză, japoneză, rusă, poloneză). Pe de altă parte, din această toamnă, limbile asiatice pot fi învățate cu profesori din China, respectiv Japonia.

Totodată, se organizează înscrieri pentru cursurile de obţinere a certificatului internaţional de competenţe lingvistice la engleză (Cambridge English Preliminary, Cambridge English First Certificate, Cambridge English Advanced, Cambridge English Proficiency), franceză (cursuri DALF, DELF, toate nivelurile) şi germană (Fit in Deutsch, Goethe-Zertifikat, Zertifikat Deutsch, Deutsches Sprachdiplom, toate nivelurile). Examenele se vor ţine în cadrul USV, după finalizarea modulului corespunzător tipului de certificat.

De asemenea, doritorii se pot înscrie la cursurile de cultură şi civilizaţie britanică, americană, canadiană, franceză, belgiană, germană, austriacă, chineză, japoneză, rusă, poloneză (cu eliberare de atestat). Cursurile au ca format module de 50 de ore, cu patru ore pe săptămână, iar formaţiile de studiu cuprind minimum 15 şi maximum 25 de cursanţi.

Valoarea taxei este de 480 de lei pentru un modul integral de 50 de ore. Această valoare se reduce la 280 de lei pentru studenţii la programele de licenţă, masterat şi doctorat ale USV, precum şi pentru angajaţii USV, şi la 380 de lei pentru liceeni, pentru studenţii la programele de licenţă, masterat şi doctorat ale altor universităţi, pentru membrii fundaţiei Alumni USV, precum şi pentru şomeri.

Înscrierile se fac pe baza completării unui formular la secretariatul Facultăţii de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării. Informaţii suplimentare se pot obţine la Alexandru Nedelea, care poate fi găsit în Corp H, cam. H 105 sau la Tel. 0230-216147 int.297; 0330-101130 int.297.

CLCSSL desfăşoară şi alte activităţi, precum traduceri de lucrări ştiinţifice, cărţi, proiecte, filme, din diverse domenii, de documente cu statut juridic în şi din limbile menţionate mai sus, testarea competenţelor lingvistice, cu eliberarea unui atestat de limbă.

Totodată, doritorii pot accesa paginile de web www.romania-china.ro, www.romaniajaponia.ro sau facebook-ul clubului www.facebook.com/clubasiaromania.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.