Dezvoltarea economiei de piaţă competitive a Chinei reprezintă cea mai importantă tendinţă din acest secol. De când economia europeană a început să scadă, tot mai mulţi oameni încearcă să înveţe limba viitoarelor oportunităţi – chineza.

Clubul de Studii Asiatice România-China, a fost fondat  în anul 2012 de de conf.univ.dr. Alexandru Nedelea şi lector univ.dr. Marilena-Oana Nedelea, din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava. Clubul își propune  promovarea relaţiilor în domeniile educaţional şi cultural între Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava şi universităţi din Republica Populară Chineză, schimburi de studenţi şi cadre didactice ,organizarea de conferinţe, realizarea de studii, cercetări, constituirea şi consolidarea unei biblioteci (materiale didactice, materiale multimedia şi audio-vizuale) legate de cultura chineză.

Clubul dezvoltat de cei doi profesori are în vedere promovarea şi dezvoltarea studiului limbii chineze, organizarea de cursuri de învăţare a limbii chineze, facilitarea accesului la cunoaşterea culturii, civilizaţiei, istoriei, geografiei, turismului, sistemele economic, juridic ş.a. ale Chinei, vizionarea de filme de producţie chineză şi documentare vizând această ţară, publicarea de cărţi având caracter interdisciplinar legate de China şi România, dezvoltarea site-ului www.romania-china.ro și nu în ultimul rând colaborarea cu Institutele Confucius, Casa Româno-Chineză şi orice altă organizaţie, instituţie sau firmă implicată sau interesată în promovarea relaţiilor româno-chineze.

 Începând cu această toamnă sunt organizate cursuri de limba chineză la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, ca urmare a colaborării dintre Clubul de Studii Asiatice România-China şi Centrul de Limbi şi Culturi Străine SYNERGIA LINGUARUM.

 Înscrierile la cursurile de obţinere a certificatului de obţinere a certificatului de competenţe lingvistice pentru limba chineză se fac la secretariatul Facultăţii de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării, la doamna secretară Carmen Gavril, în corpul A, camera A 129.

Înscrieri în cadrul Clubului de Studii Asiatice România-China se fac la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică, corp H, camera H 105. Clubul de Studii Asiatice dispune de o bibliotecă în corpul A, camera A 036a care pune la dispoziţia celor interesaţi cărţi, reviste şi broşuri legate de China, în limba română şi engleză.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.