Președintele Organizației Municipale a PSD și candidatul formațiunii politice la funcția de primar al Sucevei, Dan Ioan Cușnir, a transmis un comunicat de presă prin care critică lansarea pentru un nou mandat a liberalului Ion Lungu de miercuri, 12 august. 

Redăm integral comunicatul de presă transmis de Dan Ioan Cușnir.

„Retorica campaniei electorale a candidatului Ion Lungu este un spectacol odios și plin de nuanțe de falsitate. Am urmărit lansarea oficială de ieri 12 August 2020, deși campania electorală plătită pe facebook a început-o în martie 2019, ca să observ ce argumente ar mai putea aduce pentru un nou mandat și ce proiecte va recicla. Câteva elemente s-au remarcat:

 În sloganul personal pe care l-a anunțat “Experiență și Responsabilitate” confundă „experiența” cu „vechimea”. Faptul că Ion Lungu s-a prezentat la birou timp de 16 ani nu constituie experiență ci doar vechime pe cartea de muncă a acestuia, pentru că există prea puține indicii de schimbare în bine a orașului ca urmare a cunoștințelor și abilităților dobândite. Începând cu data de 27 septembrie mă voi concentra pe rezultate și pe performanță fără să mă preocupe vechimea pe cartea de muncă.

Deși invocă ideea de „Responsabilitate”, adică de asumare a răspunderii pentru ceea ce s-a întâmplat în Suceava, Ion Lungu apelează ca un gramofon îmbătrânit doar la vechea scuză „PSD-ul e de vină”.

Mai mult decât învinuirea gratuită a opoziției, bannerele din oraș includ mișelește mesajul „Forță și hotărâre. La bine și la greu”, sugerând, subtil, că situația dezastruoasă în care se află orașul se datorează unor cauze exterioare. Adică, nu el a fost un manager incompetent, vremurile sunt grele. În realitate, nu își asumă nimic și se distanțează și mai mult de responsabilitatea cu care se laudă. Începând cu data de 27 septembrie voi fi un primar responsabil, îmi voi asuma eventualele erori și nu voi încerca niciodată să caut falși vinovați.

Deși invocă ideea de “Forță și hotărâre.”, actualul primar crește confuzia acestor mesaje. Nici forța și nici hotărârea nu constituie în sine niște “calificări”. Dimpotrivă, în lipsa unei viziuni, forța și hotărârea în implementarea unor inițiative greșite nu au făcut nimic altceva decât să accentueze persistența în eroare a cuplului Lungu/Flutur. Începând cu data  de 27 septembrie voi fi preocupat de instaurarea regulilor care să ducă la ordine și la implementarea viziunii care să ducă la progres. 

Totuși ce îl califică pe Ion Lungu să ceară un nou mandat în afară de o impresionantă colecție de eșecuri:

Atragere de investitori străini și autohtoni – zero progres

Parc economic Suceava Botoșani – zero progres 

Optimizare infrastructură rutieră – zero progres

Rută ocolitoare sud Ipotești Salcea – zero progres

Informatizare și digitalizare în Primărie – zero progres

Sală polivalentă; modernizare stadion, acoperire patinoar – zero progres

Pod nou peste râul Suceava – investiție muzeu, nefuncțională

Modernizarea zonei Curtea Domnească – zero progres

Parcări supraterane – zero construite

Realizare grădinițe – zero finalizate

Campus universitar 2 – zero progres

Modernizarea Casei de Cultură – zero progres

Construire de noi cimitire în Burdujeni, Obcini și George Enescu – zero

Hashtag-ul  corect al campaniei electorale a actualului primar este #nusepoate; nu se poate să faci mâine ceea ce nu ai fost în stare să faci timp de 16 ani. 

În data de 28 septembrie, când vom începe schimbarea radicală a mentalităților în administrația locală, nu vom omite aceste eșecuri la „descărcarea” de gestiune a mandatului lui Ion Lungu.

#Destul

E timpul pentru Suceava!”.

2 Responses

 1. ana

  psd la nivel de guvernare a facut lucruri bune.
  psd la suceava a fost un dezastru in ultimii 30 de ani, cu mici exceptii si care acum nu mai sunt in psd.
  singurul odios in toata schema asta este cusnir.
  si penibil, pe deasupra. daca nu era tac’su sa-l faca cunoscut, cusnir era si acum un anonim, de nu-l bagau in seama nici aia de la loja.
  asa, i-au dat sortulet si jucarii si omul deja se simte important.
  la fel de important ca mocanu, alt consilier al nimanui cu care au blocat proiecte importante pt. suceava, ca asa au inteles ei ca se face opozitie.
  cusnir se da elevat, pozeaza in filantrop si boier, dar in realitate este un taran netuns si slinos care m-a convins sa nu mai alimentez ever never de la omv.

  Răspunde
 2. raisa

  sa vii si sa spui ca ion lungu n-a facut nimic, inseamna ca ori esti orb, ori nu locuiesti in suceava, ori esti frate cu minciuna.
  ce tupeu nesimtit sa vorbesti aiureli de lungu, dar sa uiti de cuplul toxic cusnir-mocanu.
  rau a facut ion stan ca nu v-a intors la timp la categoria gradinita si la mai multa educare.
  sa vina sa critice unul care a realizat ceva in viata pe munca lui, nu cusnir-pierde vara cu mocanu la cafele si la barfe.
  boby, si dupa alegeri, tot cu destu-n nas o sa fii si o sa te uiti la tv cum a iesit lungu primar.
  bai, voi n-aveti mesaj, n-aveti realizari, n-aveti nimic afara de faptul ca v-ati opus ca tampitii la orice, chiar si atunci cand ai vostri colegi din psd suceava va reprosau ca ati sarit calu’.
  asa cum zice lumea, ia-te de mana cu mocanu si plecati, baa, faceti-va partidul vostru unde sa incapeti numai voi doi, presedinti rotativi pe viata, ca pe unde ati fost numai intrigi si mancarime si dezbinare ati facut.

  Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.