Dan Ioan Cușnir, președintele organizației municipale PSD Suceava, este de părere că Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, se comportă ca un avocat al operatorului privat Thermonet insistând să crească preţul gigacaloriei la 240 lei.

Acum Ion Lungu se comportă ca un avocat al unui operator privat, respectiv Thermonet, insistând să crească preţul gigacaloriei la 240 lei, asta în timp ce acelaşi Ion Lungu în perioada 2006-2013 s-a opus vehement solicitării legale şi logice de creştere a preţului Gkal de la 99 la 140 lei/gkal, pentru menţinerea în viaţă a societăţii Consiliului Local, Termică. Dacă în perioada 2006-2013 primarului Ion Lungu i se părea mult 140 lei/gkal motivând că este o povară pentru cetăţeni, iată că astăzi vine cu o nonşalanță debordantă şi propune un preţ aproape dublu, 240 lei. Repet, bani ai sucevenilor, care vor intra în conturile unui operator privat”, a precizat Dan Ioan Cușnir.

dan ioan cusnir

Președintele organizației municipale PSD Suceava se întreabă dacă această este situație este normală, morală sau legală .
De ce Ion Lungu a obligat Termică să ia credit furnizor de 200 milioane de Euro, să se îndatoreze la bănci, iar către operatorul privat a făcut plăți în avans? De ce Ion Lungu, sub atentă supraveghere a secretarului primăriei a defavorizat Transagent, societatea Consiliului Local Suceava, în licitaţia cu concurentul privat Thermonet? Să nu uităm că Ion Lungu propune şi stabileşte prin votul Consiliului Local, capitalul social al Transagent la 10.000 lei. Tot Ion Lungu, prin specialiştii din primărie, stabileşte prin caietul de sarcini că valoarea capitalului social se va puncta în cadrul licitației cu 10 puncte și iată că Thermonetul, cu un capital social de 20 de milioane de lei, câștigă licitația împotriva Transagentului, datorită acestor 10 puncte câştiga licitaţia, deşi preţul oferit de Thermonet (de 180 lei/Gcal) era mai mare decât cel oferit de firma primăriei (147,48 lei/Gcal), o diferenţă de 32,5 lei/Gcal din buzunarul sucevenilor intră în buzunarul unui operator privat”, a mai declarat acesta.
Dan Ioan Cușnir se întreabă și de ce Ion Lungu nu obligă Thermonet să-și respecte angajamentele contractuale, în condițiile în care s-a angajat prin contract să facă investiţii de 5.000.000 euro în reţelele pe care le are în exploatare și nu a făcut nimic.

„Thermonet nu respectă contractul cu Primăria şi contractul cu sucevenii. Ce face Ion Lungu, se autosesizează sau tace? Ion Lungu s-a angajat în faţa Consiliului Local că până la data de 1 martie 2016 rezolvă toate problemele juridice legate de transferul reţelelor. Nu a făcut nimic, nu a respectat promisiunile făcute în fata Consiliului Local.Ion Lungu se comportă ca un acţionar al Thermonet, repet operator privat, în detrimentul sucevenilor”, a conchis președintele organizației municipale PSD Suceava.

Comentarii Facebook