Dan Ioan Cușnir, președinte Organizației Municipale PSD Suceava, susține că Ion Lungu și Lucian Harșovschi, încearcă să impună în Suceava interpretări ale legii altele decât cele în vigoare în România.

Redăm integram mesajul transmis de Dan Ioan Cușnir:

„După ce că de 15 ani Lungu Ioan și “locțiitorul” sau Harșovschi Lucian încearcă să impună în Suceava alte standarde decât în orașele civilizate și decente, mai nou încearcă să impună în Suceava și interpretări ale legii altele decât cele în vigoare în România.
Conform noului Cod Administrativ, Consiliul Local trebuie să decidă care dintre cei 2 viceprimari va fi înlocuitorul primarului în cazul în care acesta lipsește. În ședința de Consiliu Local de astăzi 22.08.2019, Lungu Ion cu mentalitatea lui de moșier obosit a stabilit cine îl va înlocui și nu a mai supus la vot așa cum prevede legea. Trebuiau supuși votului ambii viceprimari dar la ordinul lui Lungu a fost supus votului consilierilor locali doar viceprimarul Harșovschi. 
Ne-am obișnuit cu mentalitatea de șerif din vestul sălbatic a lui Ion Lungu care crede că el este mai important decât Consiliul Local. Ne-am obișnuit cu mentalitatea lui Harșovschi Lucian de fost, actual și viitor “locțiitor” al lui Lungu. Ne-am obișnuit și cu eleganța domnului Andronache care, pentru a nu-i panica pe Lungu și Harșovschi, a anunțat că “visul sau în viață nu este să fie înlocuitor de primar”.
Dar Legea trebuie respectată chiar și în Suceava, un oraș sufocat de incompetența, de interese personale, de compromisuri și blaturi, de impotența administrativă.
Încercând să înțelegem de ce au decis Lungu Ion și Harșovschi Lucian, ca din nou să nu respecte Legea, am înțeles că de fapt le-a fost frică de faptul că astăzi consilierii locali PSD, ALDE și PMP ar fi votat altceva decât își doreau ei. Și ca orice conducători cu educație îndoielnică, Lungu și Harșovschi nu pot accepta alte opinii decât ale lor, că doar ei 2 le știu pe toate și tot ei “modernizează” Suceava de 16 ani, de la scara blocului bineînțeles.
Le fuge pământul de sub picioare și încearcă, chiar și prin nerespectarea Legii, perpetuarea cuplului toxic Lungu/Harșovschi, prelungind astfel agonia în care se zbate Suceava. Deciziile luate de Lungu și Harșovschi au fost din nou în detrimentul Sucevei și al Sucevenilor.
Instituția Prefectului trebuie să se autosesizeze în acest caz grav de nerespectare a legii și să dispună un control riguros al legalității acestui proiect de hotărâre.”

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.