În şedinţa de Consiliu Local de joi, 30.03.2017, consilierii Locali PSD au cerut două modificări minore la propunerea de proiect, respectiv ca din sumele alocate către tir sportiv şi tir cu arcul câte 5.000 lei să fie redirecționați către lupte greco-romane.

În şedinţa de Consiliu Local de joi, 30 martie 2017, Consilierii Locali PSD au cerut 2 modificări minore la propunerea de proiect, respectiv ca din sumele alocate către tir sportiv şi tir cu arcul câte 5.000 lei să fie redirecționați către lupte greco-romane. Astfel din bugetul total de 50.000 lei alocat celor 2 discipline sportive, doar 10.000 lei sa fie redirecționați catre lupte greco-romane, care ar creşte de la 30.000 lei la 40.000 lei.

dan ioan cusnirVă asigurăm că CSM Suceava NU rămâne fără finanţare de la Consiliul Local – este doar o dorinţa de împărţire mai judicioasă a sumelor către diferitele discipline sportive.Cheltuielile cu masa, cazările şi deplasările sportivilor sunt asigurate de la Ministerul Tineretului şi Sportului iar alocările de la Primăria Suceava, a căror destinaţie sunt concursurile şi premierile, sunt doar amânate până la următoarea şedinţa de Consiliu Local”, a declarat Dan Ioan Cușnir, președintele interimar al OM a PSD.

Argumentaţia Consilierilor PSD a fost legată de numărul aproximativ egal de sportivi care evoluează la cele 2 discipline (tirsportiv şi cu arcul respectiv lupte greco-române) şi de rezultatele obţinute, la lupte greco-române având 2 medalii de aur şi un loc 5 în competiţiile europene. Dar Lucian Harșovschi susţinut de Ioan Lungu şi PNL nu acceptă altă opinie decât a lor. Pentru ei dezbaterea şi democraţia sunt cuvinte străine, fără sens. Lucian Harsovschi trebuie să înţeleagă că prietenia care îl leagă de antrenorul de la tir sportiv nu trebuie să influenţeze alocările bugetare către alte discipline sportive.
Consilierii Locali PSD au avut această abordare ca urmare a documentării pe care Florin Cristescu, singurul fost sportiv de performanţă din Consiliul Local Suceava, a făcut-o în ultimele săptămâni. În viitorul apropiat, le vom prezenta sucevenilor o documentare completă despre cum arată bazele sportive şi vestiarele sportivilor de performanţă după 14 ani de administraţie marca Ion Lungu, Lucian Harșovschi, PNL. Culmea tupeului este că Lucian Harsovschi şi Ion Lungu să îi acuze pe Florin Cristescu şi pe Consilierii Locali PSD de politicianism. Cum îşi permit aceştia să îl blameze pe căpitanul echipei de aur a Sucevei la fotbal? Ştiu aceştia că Florin Cristescu nu şi-a încasat salariul de la ACS Foresta de 3 luni şi că la ultimele meciuri a suportat din buzunarul propriu cheltuielile cu masa şi deplasarea echipei de juniori?Suntem obișnuiți, de ani de zile, ca Primaria să considere sportul ca făcând parte din categoria problemelor minore dar noi, cei care chiar stăm de vorbă zi de zi cu Sucevenii, vă spunem cu certitudine că aceștia își doresc din suflet dezvoltarea și a altor sporturi locale, inafară de binecunoscutul sport sucevean „pavele viteză” la care suntem campioni naționali”, a conchis Cușnir.