Vicepreședintele PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir, este total dezamăgit de eșecul Sucevei. După ce Suceava nu a trecut de preselecția pentru “Capitală culturală europeană”, Cușnir a găsit și un vinovat.

 

„Am ratat o oportunitate, o mare șansă, de a le reda sucevenilor demnitatea. Suceava nu a trecut de preselecție. Merge în schimb, Baia Mare. Poate că ar trebui să ne gândim de ce merge mai departe acest oraș? De ce Baia Mare are șansa să atragă acei 35 de milioane de euro de la Uniunea Europeană, iar Suceava ratează această șansă? De fiecare dată succesul aparține unei echipe, iar eșecul trebui să și-l asume cineva. Acest lucru se întâmplă într-o țară civilizată”, consideră Cușnir.

 

Consiliul Județean Suceava nu trebuia să ofere sprijin necondiționat Primăriei Suceava

După ce s-a gândit mai bine, Cușnir și-a dat seama că are chiar și el o parte din vină, pentru nereușita Sucevei.

„Haideți să o luăm pas cu pas. Strategia și-a asumat-o Ion Lungu public. Nu s-a respectat formatul de colaborare convenit, votat de Consiliul Local și de Consiliul Județean. Aici îmi asum și eu greșeala. Consiliul Județean i-a acordat sprijin necondiționat lui Ion Lungu și nu trebuia să facă asta. De trei ori i s-a amintit lui Lungu că milităm pentru conceptul de Suceava, “Capitală culturală europeană, într-un context lărgit.Pentru asta am avut și acordul verbal al partenerilor din Cernăuți. În loc să meargă pe mâna lui Vișniec, Lungu a demonstrat îmcă o dată că singura lui legătură cu cultura, este agricultura”, crede vicepreședintele PSD Suceava.

 

Lungu nu a respectat o hotărâre de Consiliul Local, iar Cușnir îi atrage atenția prefectului

Cușnir susține că Lungu nu a respectat o hotărâre de Consiliu Local, iar pentru asta prefectul județului Suceava, Constantin Harasim, ar trebui să ia măsuri.

„Îl rog pe prefect să ia măsuri, nu doar să mimeze că ia niște măsuri. El trebuie să ia măsurile care se cuvin când un primar nu respectă o hotărâre de Consiliu Local”, a declarat Cușnir. Suceava se află astăzi într-o fundătură din care cu greu vom mai ieși. Un om care nu face diferența dintre fanfară și filarmonică a ajuns să aibă un cuvânt greu de spus în cultura suceveană. Lungu este de fapt, doar bomboana de pe colivă”, a conchis Dan Ioan Cușnir.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.