Chiar așa, măi nene liberal, moartea pasiunii, ce-ai făcut? Ce erai tu partid galben ca floarea soarelui, acuma te-ai hotărât să devii galben răhățiu, pentru că, punând-o pe doamna Turcan la cârma ta, ai întrat direct în c…t, oricât aș încerca eu să nuanțez stilistic cuvântul respectiv.

Mă rog, refuz să o fac ca să fiu sigur că ai înțeles tu, liberal autentic, cu studii superioare, cultură peste medie și afaceri corecte, corespunzătoare, unde te afli. Că mirosul care ți-a ajuns la nările fine în ultimele zile nu e Coco Chanel, e cea mai autentică bășină pe care a dat-o partidul tău în ultimii 26 de ani. Până și moș Iacob, cel mai autentic țăran din bătătura Boteștiului știa că nu poate urca dealul Răbâiei dacă la căruța plină cu fân înlocuiește o gloabă obosită și slabă cu alta, la fel de obosită și slabă. Când se întâmpla nenorocirea de se împotmolea, trăgea o fugă până la nenea Petrucă, care avea un cal cu vădite înclinări liberale, necastrat, gras, energic, grabnic mușcător de oameni, care scotea căruța aia și din fundul iadului. Acuma să nu se înțeleagă că moș Iacob era vreun nevolnic care n-avea grijă de iapa lui. Nu! El avusese cel mai mare, mai gras și mai harnic cal din comună, dar l-a vândut la băutură cu 200 de lei unor țigani. Când s-a dus a doua zi să le ceară socoteală, aceștia i-au oferit ca o compensare, o iapă răblăgită de foame și de ani pe care moș Iacob mai mult a cărat-o în spinare până acasă. S-a folosit de ea doi ani, până a crăpat, de spaimă cred, când a văzut-o goală pe tanti Brândușa, PSD-istă în convingeri, când făcea plajă în grădina alăturată.  Cam așa se va întâmpla și cu PNL-ul.

În seara alegerilor, paralelipipedul vorbitor de la Cotroceni a spus numai atât: Ghinion! Și s-a dus să se culce în una dintre cele 6 case, probabil una care n-a fost dobândită prin fals, uz de fals și mărturie mincinoasă, conform hotărârilor definitive date de instanțe, fapte care intră sub incidența codului penal, dar despre care nu vorbește nimeni nimic, pentru că el e neamț, iar nemții sunt deasupra legii. O regulează de-o ia mama naibii! Dar pentru că instanța s-a pronunțat doar în două cazuri, nu putem fi siguri de nimic. Pentru că 3 imobile, conform declarațiilor făcute de Muțenia Pământului, au fost cumpărate din banii obținuți din închirierea uneia dintre casele deținute fraudulos, putem crede că acesta le va vinde pentru a dona cei 320.000 de euro pe care i-a încasat ilicit celor saraci, nu de alta, dar e neamț și e corect. Așa va rămâne un sărac cinstit cu o singură casă. Mă rog, până la sfârșitul mandatului cine știe cum se găsesc niște acte prin arhiva statului, din care rezultă că Palatul Cotroceni este moștenirea sa de drept, de pe la un bunic ceva, care a avut vreo aventură cu flușturalnica regină Elisabeta și uite așa ne trezim cu el că de fapt e moștenitorul de drept al tronului României. Însă până atunci, trebuie să rumege pe îndelete acest scor electoral care nu-i face cinste, pentru că electoratul a identificat PNL-ul cu persoana președintelui României, oricât ar încerca să acopere acest fapt. Pentru că el, ca lider politic, nu mai interesează pe nimeni, este firesc ca și PNL-ul să nu mai intereseze pe nimeni. Bietul Cioloș, n-are nicio vină. El da, ar fi fost potrivit ca președinte, dar ca prim ministru, mai degrabă stătea acasă.

PNL-iștii n-o să-și revină degrabă, pentru că nu au oameni care să poată genera progres. O dovadă în acest sens este interimatul Ralucăi Turcan, care a mers la consultări costumată în „Floare de Nu Mă Uita”, fiind sigură că asemenea postură nu va mai avea în viața vieților ei. Salvarea ar veni de la domnul Flutur care ar scoate scoate căruța PNL-ului la liman, doar că el stă cuminte la Suceava, ca să nu supere unele instituții ale statului… sau alegătorii…

Dragnea n-o să devină premier, oricât s-ar screme, pentru că legea e clară. O forțare a ei ar produce un haos din care PSD-ul nu va ieși bine. Trebuie să facă un pas în spate, oricât de neplăcut ar fi și să accepte eventual fotoliul de Președinte al Camerei Deputaților. Are destui oameni în PSD care îndeplinesc toate condițiile pentru funcția de prin ministru. Rămâne de văzut dacă domnul Dragnea este cu adevărat un lider sau numai un măgar încăpățânat care nu știe să fructifice aceste rezultate electorale incredibile. Eu i-am zis să ma ia ca și consilier, dar el nu și nu, că mai bine mor de foame în Suceava. În loc de sfaturi i-aș da altceva, dar nu mai am spațiu să scriu…

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.