Această campanie a cutremurat sufletele plăpânde ale bătrânilor din Căminul de bătrâni Bogdănești,  poate de mult uitați de către cei dragi. Gestul copiilor de la Școala Gimnazială Vatra Moldoviței  precum și al enoriașilor din aceeași comună a fost puntea care a legat două generații, puntea care a permis celor mici să presare în sufletul bătrânilor speranța de a fi iubiți din nou, speranța că ei nu sunt ai nimănui și că acolo, undeva, într-o școală, cineva se gândește la ei. O campanie din suflet pentru suflete care a adus alinare în rândul celor bătrâni, dar totodată a fost gestul care a propulsat bunăvoința celor mici pentru a-i ajuta pe bătrânii care le-au fost bunici pentru o zi.

14964212_1167429256627294_650632701_o

Cei mici au fost schimbarea pe care ar fi vrut să o vadă în lume, și prin propria lor forță au reușit să schimbe lumea unor bătrâni care au simțit din nou că au o familie, s-au simțit apreciați și iubiți, au simțit că existența lor este valoroasă și că niciodată nu vor fi ai nimănui.

14924037_1167429249960628_37439943_o

Faptele celor mici, se datorează unor suflete mari care, prin iubire și bunăvoință, au reușit să producă schimbări majore în viața unor persoane care n-au mai știut ce înseamnă iubirea de mult timp, și cărora nu bătrânețea le-a sfâșiat sufletul, ci teama de a fi uitați.

Activitățile desfășurate de copii, poezioarele, cântecele, precum și bunurile colectate pentru a-i ajuta pe bătrâni au semnificat procesul de materializare al iubirii, iar puterea iubirii este inestimabilă, fapt deja înțeles de către cei bătrâni în urma întâlnirii cu elevii din Vatra Moldoviței. Așadar, în ziua de 29 octombrie cei mici și-au iubit bătrânii, arătându-le că dragostea sinceră există.

14924037_1167429249960628_37439943_o

Echipa de proiect

Prof. Negură Ancuța, Prof. Pușcă Traian Alin, Preot paroh Negură Dan, Prof. Gherasim Simona, Teh. Coca Olguța

Mulțumiri alese: Prof. Aneci Gheorghina, Prof. Brodner Maria, prof. Bîndiu Cristina, prof. Coca Ioana, Secretar Dorofteiu Adriana, prof. Chimiec Viorica, prof. Gînscă Vasilena, prof. Iasinovschi Maria, prof. Popescu Maria, Prof. Pușcă Ilaria, Prof. Trufan Laura, Prof. Zancu Constantin, Croitor Cătălina și Leonida, SC. Condrax SRL, Molodeschi  Carmen, voluntarilor  GLT Young Genration Vatra Moldoviței ( Bodnar Paula, Bîndiu Camelia, Coca Delia, Gherasim Octavian,  Negură Irina, Negură Bianca, Pușcă Nicolae, Trufan Corina, Țebrean Anamaria.

14954334_1167429253293961_206573394_o

Mulțumiri elevilor și părinților acestora:

Școala Gimnazială Vatra Moldoviței

Elevei ZDROB MARIA, clasa I, îndrumată de prof. Brodner Maria

Elevei COCA ANTONIA, clasa a II-a, îndrumată de prof. Popescu Maria

Elevelor COCA BIANCA, NEGURĂ BIANCA și TRUFAN IASMINA, clasa a IV-a, îndrumate de prof. Negură Ancuța

Elevilor clasei a III-a, îndrumați de prof. Pușcă Ilaria

Elevei COCA DELIA, clasa a V-a, îndrumată de prof. Trufan Laura

Elevei NEGURĂ IRINA, clasa a VII-a A, îndrumată de prof. Bîndiu Cristina

Elevului GHERASIM OCTAVIAN, clasa a VIII-a A, îndrumat de prof. Zancu Constantin.

14958050_1167429246627295_101721536_o

Școala Gimnazială Paltinu

Elevilor ANECI GHEORGHINA, BACICO GABRIELA, CHERA GHEORGHE, CHIRAȘ CONSTANTIN, CIUVERCA GEROGIANA, COCA HANCEA SABINA IUSTINIANA, FERCAL DENISA, FERCAL PETRUȚA, IURNIUC VASILE, IURNIUC VIRGIL, MALIN MARIA,POPIUC CĂTĂLIN, REAPSCHI ANDREI, VLEJU ALEXANDRU, IASINOVSCI IULIAN, clasa a VI-a, îmdrumați de prof. Gînscă Vasilena Argentina

Elevilor BĂRDĂHAN BIANCA, CHELBA DIANA, COROBIAC DENISA, DRAJMICI VENIAMIN, DRUTCĂ REBECA, FERCAL ELENA, GÎNSCĂ GRIGORE, IASINOVSCI ADINA, IASINOVSCHI ALEXANDRU, IASINOVSCHI DELIA, IASINOVSCHI NICOLAE, ISTRATI ALEXANDRU, SAUCIUC ILINCA, SAUCIUC, SIMINA, ZENICI ȘTEFANA, CHMIEC MIHAI, DRAJMICI LENUȚA, clasa a V-a, îndrumați de prof. Iasinovschi Crizantema

Grădinița cu program normal Spărturi

Preșcolarilor FERCAL ADINA, COSTÎN DELIA, COCA ALESSIA, LOBA IONUȚ, ANECI IOAN, MÎNDRILĂ DARIUS, îndrumați de prof. Chimiec Viorica.

14923971_1167429186627301_1457412287_o

Școala Primară Spărturi

Elevilor BACICO DENISA, BOHARIUC SEBASTIAN, CHIMNEC ANDREI, CRAMER DUMITRU, CRAMER FLAVIUS, CURCI FĂNUȚA, IASINOVSCHI CORINA, BORTEȘ RĂZVAN, HARIUC ANDREEA, IURNIUC GRAȚIAN, OBLEZNIUC, ANDREI, BOHARIUC ANA, LOBA CRINA, CURCI KARINA, IASINOVSCHI ANDREI, CURCI VALENTIN, FERCAL LAVINIA, FERCAL NICOLAE, GHICIUC IONUȚ, HARIUC ELENA, FERCAL ANDREI, PURȘEGA ANDREI, CHIMNEC CEZAR, CHIMNEC CLEOPATRA, ȘESTUN ILIUȚĂ, BOUHAR GHEROGHE, IASINOVSCHI IULIANA, BOHARIUC VALENTIN, MACOVEI JESSICA, MARCVSCHI IOANA MARCOVSCHI ANDREEA, LUPU CRISTINA, îndrumați de prof. Aneci Gheorghina și prof. Iasinovschi Maria.

14964153_1167429213293965_1035932347_o

Elevilor Școlii Primare Ciumârna,  îndrumați de prof. Gherasim Simona

O parte din cei care au participat la această acțiune, au ținut să transmită câteva gânduri.

Borteș Răzvan – cl. a III-a: „Nici un loc nu este ca acasă cu excepția locuinței bunicilor. Aceștia ne cuprind micuțele mâini doar o clipă dar inima o veșnicie. Toți bătrânii au nevoie de iubire”

Iasinovschi Corina – cl. a III –a: „Eu vreau să-i ajut pe bătrâni deoarece îmi amintesc de bunicii mei”

Cramer Flavius – cl. a III-a:           „În apropierea sărbătorilor am vrut să alinăm suferința bătrânilor. Aici își duc mai mulți bătrâni povara anilor grei în baston. Se așază pe bănci și mintea lor colindă spre lumi  mai frumoase”

Curci Valentin – cl. a II-a: „Eu iubesc toți bătrânii deoarece au răbdare și nu se supără pe noi. Cine nu are un bătrân să își cumpere”

Buhalo Valentina – cl. a II-a: „Bătrânii sunt cea mai de preț comoară a noastră. Ei reprezintă sfatul poporului”

Prof. Iasinovschi Maria: „Să-i ţinem aşadar de mână pe bătrânii noştri aşa cum au făcut-o ei pe când eram  copii, să facem alături de ei mai mulţi paşi,poate nu ultimii, să le ascultăm cu luare aminte cuvintele,poate nu cele din urmă,să le arătăm că aşa cum pentru ei,copii,eram întreaga lume, aşa şi pentru noi,vor rămâne ei”

Bianca Negură: „Mi-a plăcut să-i ajut pe acei bătrâni. Am rămas cu un gol în suflet când am plecat de acolo. Îmi pare bine că am ajuns la ei și că le-am întins o mână de ajutor”

Andreea Irimiciuc: „Am pășit pentru a doua oară la un centru de bătrâni, cu emoţie și cu un fior în suflet privindu-i cu ochii înduioşaţi pe bătrânii ale căror feţe sunt palide și triste,iar sufletul le plânge. Pentru un moment am putut să le umplem sufletul de căldură și de bucurie cu poezii și cântece amintindu-le că nu sunt singuri, dar și faptul că cineva se gândeşte și la sufletele lor”

14963699_1167429196627300_269204702_o

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.