Data de 26 mai 2019 a fost tratată de către PSD-iștii din județul nostru ca o luptă pe viață și pe moarte, exact așa cum s-a stabilit la ședința de la partid și așa cum le-a ordonat președintele lor, tovarășul Ioan Stan.

Astfel, aceștia n-au mai ținut cont de prea multe legi și reguli și au recurs la tot felul de metode pentru a face voturi, mai ales în zona Vama și Câmpulung Moldovenesc.

Așa se face că, în ziua alegerilor autocare de la Gura Humorului, de la firma Trans Union, care i-ar fi avut ca șoferi pe  Viorel C. și Florin S. au căzut în capcana PSD-iștilor și au practicat turismul electoral.

Una dintre mașini a fost parcată în zona LIDL din Câmpulung Moldovenesc, unde, doar la o secție au votat 18 cetățeni din Capu Câmpului, cetățeni care au fost recunoscuți din fotografii și de primarul comunei Marcela Elena Bîrsan.

Printre cei care au votat la Câmpulung Moldovenesc se numără și Capră I., Capră V., Botea F., Botea A.,  Vicovanu N., ș.a.m.d, mare parte din ei recunoscând ulterior că au fost duși acolo să voteze.

Cel care a fost alături de aceste persoane este fostul viceprimar al comunei Capu Câmpului, Buga Gavril, pentru care mulți dintre cei care au fost duși să voteze la Câmpulung Moldovenesc lucrează.

Mașina acestuia apare în fotografii, cu el fiind filmat și un videoclip când dădea o sumă de bani unuia dintre votanți.

După ce imaginile au apărut în presă, primarul comunei Capu Câmpului, și-a recunoscut cetățenii și și-a exprimat dezamăgirea cu privire la metodele pe care cei din PSD au ales să le folosească.

 

„Îmi exprim indignarea cu privire la această situație și sunt dezamăgită că o persoană care a deținut funcția de viceprimar al comunei noastre două mandate a ajuns să recurgă la astfel de metode. Cunoaștem și istoricul acestui domn, cu ani în urmă, la alte alegeri, practicând tot turism electoral, de data aceasta în zona Berchișești, alte fapte ale sale fiind cunoscute de locuitori”, a spus primarul comunei Capu Câmpului.

Contactat telefonic de un reporter SuceavaLive,  Buga Gavril, a adoptat un comportament de „șmecheraș” și un limbaj care nu poate fi reprodus.

De asemenea, unul dintre șoferii de la autocar, care a fost prezent la Câmpulung Moldovenesc a declarat că în ziua respectivă a fost parcat autocarul în zona LIDL din Câmpulung Moldovenesc pentru că a făcut niște cumpărături de la acel supermarket.

 

Ține, Doamne, Pădurea… încă mai faci voturi  cu ea

Este cunoscut faptul că la aceste alegeri și sectorul silvic al județului a fost mobilizat de conducere pentru a face în așa fel încât să atragă voturi pentru PSD. Există voci care spun că au existat chiar și niște liste făcute de mai marii județului din acest sector în care se menționa exact care sunt ocoalele care ar trebui să aducă voturi la PSD.

Alte persoane  au declarat și  că insistențele celor de la silvic au atins cote maxime în perioada de dinaintea alegerilor.

Tot cu sectorul acesta are legătură și fostul viceprimar de la Capu Câmpului, acesta fiind vecin chiar cu oameni care dețin funcții în Partidul Social Democrat.

 

PSD, Câmpulung Moldovenesc, da’ cu Mihăiță Negură ce-ați avut?

 

Sigur că pe această zonă ținta principală a fost actualul edil al municipiului, Mihăiță Negură, alături de dorința de a respecta ordinele de la partid.

La Câmpulung Moldovenesc PSD a obținut un scor de 21, 28%, însă dacă ar fi să adaugăm faptul că pe listele suplimentare s-au înscris 1144 de persoane care au votat, precum și faptul că pe lângă persoanele de la Capu Câmpului, au mai votat și multe altele din comuna Vama,  cu siguranță scorul PSD-ului n-ar fi sărit de 14%.

De asemenea,  în aceeași zi de 26 mai, inginerul silvic care îndeplinește și funcția de președinte al PSD Câmpulung Moldovenesc, alături de unul dintre șpăgarii de frunte ai județului, care reprezintă un alt domeniu important din județ și căruia nici nu trebuie să îi scriem numele, erau pe esplanada Casei de Cultură din Câmpulung Moldovenesc și nu făceau față telefoanelor care sunau și aveau nevoie de directive.

Contactat telefonic, primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc,  nu a dorit să comenteze prea mult acest subiect, subliniind doar faptul că aceste practici trebuie să dispară dintr-o Românie a zilelor noastre.

„Sunt josnice metodele folosite de PSD și nu-și au locul în zilele noastre. Sper ca organele abilitate să își facă treaba și vreau să tragem un semnal de alarmă, de aici de la Câmpulung Moldovenesc, ca nimeni să nu mai facă asemenea fapte lipsite de moralitate, bărbăție și legalitate”, a transmis edilul de la Câmpulung Moldovenesc.

PNL a obținut în municipiul reprezentat de primarul Mihăiță Negură 34, 97%, iar PSD a obținut 21, 28%.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.