Partidul Verde filiala judeteana Suceava, considera ca scrisoarea celor de la Holzindustrie Schweighofer adresata d-lui Prim-Ministru, legata de noul Cod Silvic (in special acel prag de defrisare de 30%), reprezinta un santaj, o amenintare, o lipsa de respect a celor de la Holz fata de Guvernul Romaniei si implicit fata de noi, romanii.

“Romania este stat national, suveran si independent, unitar si indivizibil” art.1 alin.1 din Constitutia Romaniei. Pornind de la acest articolul din Constitutia tarii noastre, nimeni nu are dreptul din afara Romaniei sa se implice in probleme de guvernare, mai ales de siguranta nationala.

Sa facem un exercitiu de imaginatie, ne invita Dan Acibotarita, presedintele Partidului Verde , filial Suceava. Ce s-ar intampla, daca o firma romaneasca, instalata in Austria cu o activitate similara celor de la Holz, dupa ce rad paduri intregi in Austria, suparata ca cineva nu le mai da dreptul la defrisari maşive, se adreseaza guvernului austriac cu o scrisoare unde are curaj sa ameninte? Se vor rupe relatiile austro-romane? Vor putea influenta o decizie a guvernului sau parlamentului austriac?

Noi, verzii suceveni, credem ca tupeul si impolitetea celor de la Holzindustrie Schweighofer nu sunt cu limite, iar pentru acest lucru dumnealor ar trebui invitati sa impadureasca macar cu un procent de 30%, iar apoi cu evlavie si smerenie sa-si ceara scuze romanilor pentru viziunea, cuvintele si faptele lor.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.